0 Deljenj 1596 Ogledov 1 Comments

Neverjetni prizori na slovenskem letališču! Neznanci želeli poleteti z ukradenim letalom

5. August, 2020 9:23
1596 Ogledov 1
aeroklub-imeno.si

Letalska zveza Slovenije (LZS) obvešča, da je v noči iz nedelje na ponedeljek, okoli 2.ure zjutraj, prišlo do poskusa kraje letala tipa MORANE Obsoteljskega aerokluba Imeno, na istoimenskem vzletišču.

Načrtovan poskus kraje

Po podatkih LZS so neznanci z nožem prerezali steno šotora, ki na vzletišču predstavlja hangar za floto aerokluba, odprli vrata hangarja ter izvlekli letalo. Letalu so tudi uspeli zagnati motor ter skušali poleteti iz travnate vzletno-pristajalne steze vzletišča Imeno. Na veliko srečo, se je poskus kraje končal na travnati stezi, ker je bila steza mokra, je letalo obtičalo v blatu tik ob jarku, vidnih poškodb na letalu naj ne bi bilo. Ob tem dodajajo, da gre očitno za načrtovan poskus kraje letala, v tujini se to pogosto dogaja predvsem pri ultralahkih letalih ter pri krajih letalskih motorjev.

Slovenski letalski portal Sierra5.net ob tem dodaja, da naj šlo za letalo Morane-Saulnier MS-893A Rallye Commodore 180, registrskih oznak S5-DCR, serijske številke 11670, izdelanega leta 1971. Letalo je v zasebni lasti ter del flote Obsoteljskega aerokluba Imeno.

Več iz te kategorije