0 Deljenj 1292 Ogledov

Nesrečana območju Kamniškega sedla, umrl 37-letnik

15. January, 2022 18:20
1292 Ogledov

V gorski nesreči na območju Kamniškega sedla je danes umrl 37-letni hrvaški planinec, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Na strmem pobočju mu je zdrsnilo in zgrmel je več kot 300 metrov v globino. Vzpenjal se je v skupini še osmih planincev iz južne slovenske sosede, nobeden od ostalih v dogodku ni bil poškodovan.

Prvo obvestilo o dogodku se je pojavilo okoli poldneva

Policisti so bili o tragičnem dogodku obveščeni okoli 12.30, na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje se je prvo obvestilo o dogodku pojavilo okoli poldneva.

Do nesreče je prišlo na območju Kamniškega sedla oziroma v Bosovi grapi v Brani. Po do zdaj zbranih obvestilih je planincu na strmem pobočju zdrsnilo, padel je več kot 300 metrov v globino in zaradi poškodb na kraju umrl.

Ni sumov kaznivega dejanja

Vzpenjal se je v skupini s še osmimi hrvaškimi planinci, opremljen s plezalno opremo. Ostali v dogodku niso bili poškodovani.

Na kraju sta posredovala gorska reševalna služba in helikopter, ki je umrlega in skupino prepeljal v dolino. Po trenutnih informacijah sumov kaznivega dejanja ni, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah, o katerih bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.


Več iz te kategorije