0 Deljenj 1258 Ogledov 1 Comments

Nasilni protesti v Ljubljani, razkrinkale so jih biološke sledi!

22. February, 2021 9:32
1258 Ogledov 1

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so v zvezi nasilnega protesta, kateri je potekal dne 5.11.2020 še nadaljevali zbiranje obvestil in dokazov. Tako so zoper 39-letnega Ljubljančana, zoper katerega so bile tudi že predhodno podane kazenske ovadbe, so kriminalisti dodatno še zbrali dokaze in ga kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja hujskanja k upiranju. Slednji je v vlogi »vodje« vse od 16. 10. 2020 pa do samega neprijavljenega protesta preko različnih socialnih omrežji pozival ljudi k nasilnem protestu.

Aleksandra Golec s PU Ljubljana: »Nasilnost pa je vseskozi poudarjal v svojih govorih in vabilih. Neprijavljen protest se je nato dne 5. 11. 2020 dejansko zgodil in bil tudi nasilen, saj je prišlo tako do napadov na policiste in novinarje, kot do uničevanja tako privatne kot družbene lastnine. Za navedeno kaznivo dejanje je predvidena zaporna kazen do 3 let. Isti Ljubljančan je skupaj s 30-letnikom, ki je prav tako iz Ljubljane, osumljen tudi storitve kaznivega dejanja sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje. Oba sta dejanje storila na nasilnem protestu 5. 11. 2020, prvi v vlogi vodje skupine nasilnih protestnikov, katerim je dajal navodila kako naj delujejo proti policistom. Drugi pa kot eden izmed članov navedene skupine. Navedena skupina nasilnih protestnikov je tako pod vodstvom 39-letnika s svojim skupnim delovanjem, kjer so na samem protestu metali različne predmete v policiste, poskušala policistom preprečiti izvrševanje uradnih nalog. Za navedeno kaznivo dejanje je predvidena zaporna kazen od 3 mesecev do 2 let. Za vodjo take skupine pa od 6 mesecev do 3 let.«

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/crno/na-domu-protestnika-anisa-licine-poteka-hisna-preiskava-grozi-mu-tudi-zaporna-kazen/

Z dodatnim zbiranjem obvestil, ogledom kraja, preiskavo bioloških sledi in pregledi posnetkov je bilo prav tako ugotovljeno, da je 26-letni Mariborčan, ki je bil 22. 12. 2020 že pridržan za pet kaznivih dejanj z dne 5. 11. 2020, storil še dve kaznivi dejanji napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. Pri prvem kaznivem dejanju je osumljenec na Trgu republike v Ljubljani proti enemu policistu vrgel gorečo pirotehnično sredstvo, pri drugem kaznivem dejanju je na Erjavčevi cesti v Ljubljani policista z nogo brcnil v predel prsnega koša in nato stekel stran. Za navedeno kaznivo dejanje je predvidena zaporna kazen od 6 mesecev do 3 let.

V času nasilnih protestov dne 5.11.2020 je prišlo tudi do kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari na osrednji ljubljanski tržnici, kjer so bile poškodovane – požgane strehe štirih lesenih stojnic. Z zbiranjem obvestil smo ugotovili, da so navedenega kaznivega dejanja osumljeni trije moški. Kriminalisti so ugotovili identiteto 28-letnega in 32-letnega moškega, tretji osumljeni je zaenkrat še neidentificiran. Vsi trije so z vžigalnikom zanetili ogenj na strehah lesenih stojnic in s tem povzročili za okoli 2000 evrov materialne škode. Za navedeno kaznivo dejanje je predvidena denarna kazen ali kazen zapora do 2 let. Zbiranje obvestil o nekaterih do sedaj še ne preiskanih kaznivih dejanjih na nasilnem protestu se še nadaljuje.

Več iz te kategorije