0 Deljenj 359 Ogledov
facebook

Nasilni oče čez balkon vrgel štiri otroke! Kar so ugotovili sedaj zdravniki, vas bo šokiralo

18. maj, 2019 8:55
359 Ogledov

Tožilstvo v Zadru je po dveh mesecih in pol sklenilo preiskavo proti moškemu, ki je konec februarja z balkona družinske hiše na otoku Pag vrgel svoje štiri mladoletne otroke. Moški je bil medtem tudi na psihiatričnem opazovanju. Izvedenci so ugotovili, da njegova prištevnost med poskusom umora otrok ni bila zmanjšana.

Tiskovni predstavnik županijskega tožilstva v Zadru Duško Berović je danes potrdil, da so vložili obtožnico proti 54-letniku zaradi poskusa štirikratnega umora. Kot je dodal, je tožilstvo zahtevalo tudi podaljšanje pripora za nasilnega očeta zaradi nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja in težkih okoliščin dogodka, ki vznemirjajo širšo javnost.

Pričakuje, da bo sodišče v Zadru v najkrajšem možnem času sklicalo sejo, na kateri bodo odločali o upravičenosti obtožnice. Lahko jo potrdijo, zavrnejo ali pa vrnejo tožilstvu, naj jo dopolni, je še povedal Berović. Če bo prišli do sojenja, bo potekalo za zaprtimi vrati.

Zaslišana bo tudi soproga osumljenca

Berović je v četrtek napovedal obtožnico, ko je tudi izpostavil, da so zaslišali več prič, med drugim soprogo osumljenca, ter da je bilo med preiskavo ključno psihiatrično opazovanje. Konzilij zdravnikov je ugotovil, da prištevnost 54-letnika v času kaznivega dejanja ni bila zmanjšana, je povedal.

Nasilni oče naj bi se ves čas branil z molkom. Pripor mu poteče čez 12 dni, a bo verjetno ostal v zaporniški bolnišnici v Zagrebu, ker naj bi ga kmalu operirali zaradi zdravstvenih težav, dodaja regionalna televizija N1.

Če bodo potrdili obtožnico, bodo 54-letniku lahko podaljšali pripor. Za poskus štirikratnega umora 54-letniku grozi do 50 let zapora, je danes pojasnil tiskovni predstavnik županijskega sodišča v Zadru Hrvoje Visković.

Hrvaška pretresena

V zločinu, ki je pretresel Hrvaško, je bila sedemletna deklica huje poškodovana, njeni mlajši sestri in brat pa lažje. Oče jih je vrgel z balkona, ki je približno šest metrov nad tlemi.

Mogoče vas bo zanimalo

Franko izpadel iz šova, to kar je potem naredil Škufca je šokiralo vse
Rumeno
7 Ogledov
Rumeno
7 Ogledov

Franko izpadel iz šova, to kar je potem naredil Škufca je šokiralo vse

User One - 20. maj, 2019 7:30

Polfinalna oddaja šova Zvezde plešejo je postregla z novimi presenečenji, plesnimi presežki in napetimi trenutki. Plesni izzivi pa so bili usodni za nedavnega zmagovalca Kmetije Franka Bajca,…

Na avtocesti v ograjo, obstal na prehitevalnem
Črno
26 Ogledov
Črno
26 Ogledov

Na avtocesti v ograjo, obstal na prehitevalnem

User One - 20. maj, 2019 7:29

Nedeljsko popoldne je na dolenjski avtocesti zaznamovala prometna nesreča. Uprava za zaščito in reševanje je zapisala, da se je ob 17.06 na avtocesti pri izvozu Trebnje–vzhod, smer…

Za kolesarja usodna hitrost
Črno
1 Ogledov
Črno
1 Ogledov

Za kolesarja usodna hitrost

User One - 20. maj, 2019 7:15

Nedeljska rekreacija bo kolesarja drago stala. Policija sporoča: "Okoli 13.40 ure je na lokalni cesti iz Rašice proti Gameljnam zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel 37 letni…

Več iz te kategorije