0 Deljenj 800 Ogledov

Najprej na cesto pritekel pes, voznik je skušal zavreti, a je pešca zbil

30. October, 2019 14:35
800 Ogledov

Včeraj, 29. oktobra nekaj minut po 20. uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Novi Gorici (Erjavčeva ulica), kjer je osebno vozilo zadelo pešca.

“Ugotovljeno je bilo, da je 61-letni voznik avtomobila vozil po Erjavčevi ulici proti središču Nove Gorice. Med vožnjo po omenjeni ulici mu je v križišču z Bazoviško ulico z leve strani čez prehod za pešce najprej pritekel pes in nato še 53–letni pešec. Voznik je kljub zaviranju s prednjim delom avtomobila zadel pešca, ki je zatem padel po vozišču. Kasneje so na kraju posredovali tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so pešca odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico,” je zapisal Dean Božnik iz PU Nova Gorica.

Po prvih ugotovitvah pešec ni bil poškodovan. Policistom in reševalcem so pomoč nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. V nadaljevanju postopka so policisti PP Nova Gorica obema udeležencema odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pešec pod vplivom alkohola (0.96 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka).

“Novogoriški policisti nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil in bod glede na vsa ugotovljena dejstva ter ugotovljene teže telesnih poškodb pešca podali ustrezen ukrep,” je še zapisal Božnik.

Več iz te kategorije