0 Deljenj 901 Ogledov

Najdba zoglenelega trupla v občini Bovec: Je v ognju umrl Ptujčan?

4. February, 2019 15:27
901 Ogledov

Policija je bila v soboto, 2. februarja pozno zvečer, obveščena o požaru stanovanjske hiše v
naselju Žaga (Občina Bovec) in v kateri je bilo kasneje najdeno deloma zoglenelo truplo. Dean Božnik, tiskovni predstavnik PU Nova Gorica, sporoča: “Z zbiranjem in ogledom kraja tragičnega dogodka je bilo med drugim ugotovljeno, da so stanovalci sosednje stanovanjske hiše ob 23.45 uri opazili, da gori omenjena hiša in takoj o tem obvestili Regijski center za obveščanje Nova Gorica, ki je v intervencijo na omenjeni kraj poslal skupno 44 gasilcev iz treh različnih prostovoljnih gasilskih društev (PGD Srpenica, PGD Bovec in PGD Log pod Mangartom). Na kraju varnostnega dogodka so bili tudi policisti PP Bovec. Po končanem gašenju in nadaljnjem pregledu notranjosti skoraj v celoti pogorelega prvega nadstropja in ostrešja manjše montažne stanovanjske hiše so gasilci na tleh v hodniku (v prvem nadstropju) našli deloma zoglenelo moško truplo.

Prav tako so po poročanju Božnika gasilci med pregledom našli tudi močno ožgano plinsko jeklenko in nato nevarno najdbo odnesli iz hiše in jo ustrezno zavarovali. Zaradi požara je na omenjeni hiši nastala materialna škoda v višini približno 50 tisoč evrov (višina nastale škode se še ocenjuje). V zvezi s tragičnim dogodkom je policija obvestila tudi novogoriško Okrožno državno tožilstvo in preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je v zvezi z najdbo trupla odredil tudi sodno obdukcijo (vključno z identifikacijo trupla) in jo bodo opravili strokovnjaki na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Glede na okoliščine najdbe trupla je mogoče sklepati oz. obstaja zelo velika verjetnost, da je v požaru izgubil življenje 55-letni moški (z območja Mestne občine Ptuj), kar bo dokončno potrjeno po opravljeni sodni obdukciji.

Iz zbranih obvestil in ugotovitev z ogledom kraja s strani kriminalistov Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica izhajajo razlogi za sum, da je najdena umrla oseba osumljena storitve kaznivega dejanja požiga (po prvem odstavku 222. člena KZ-1) oz. je pokojni najverjetneje namenoma (s pomočjo plinske jeklenke) zanetil požar v prvem nadstropju hiše in pri tem izgubil življenje. Kriminalisti bodo po zaključku preiskave o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici,” je še zapisal Božnik.

Več iz te kategorije