0 Deljenj 375 Ogledov

Na območju Kredarice bi med reševanjem lahko prišlo do tragedije, policija opozarja starše

18. April, 2022 13:20
375 Ogledov

S PU Kranj so nas preko vikenda obvestili o smrtni gorski nesreči na območju Starega vrha, v kateri je po zdrsu s poti umrla slovenska planinka. Ob tem sporočajo, da se je neki gornik včeraj poškodoval na območju Kredarice, potem ko je ustrezno opremljen zdrsnil.

Reševali so ga gorski reševalci in posadka helikopterja SV. Vojaški helikopter je poškodovanca prepeljal na Jesenice, kjer je bil po oddaji ponesrečenca med letom osvetljen z lasersko svetlobo zelene barve. Zaradi hitre reakcije pilotov ni prišlo do ogrožanja varnosti posadke.

Če bo treba, bodo policisti uvedli tudi postopek zaradi kaznivega dejanja, ob tem pa opozarjajo: »Dejanje pomeni hudo nevarnost za letalski promet in veliko nevarnost za poškodbe oči oziroma vida posadke. Laserski žarek namreč vsakič povzroči najmanj trenutno zaslepljenost vse posadke zaradi odboja žarkov po pilotski kabini, v najslabšem primeru pa lahko privede tudi do nenadzorovanih situacij v zraku, strmoglavljenja ali trajnih posledic na vidu. Zato to niso igrače. Pozivamo k odgovornim dejanjem. Starši pa s tem seznanite otroke, saj ste navsezadnje običajno vi tisti, ki jim kupujete in dovoljujete te predmete. Na Gorenjskem je to letos prvi tak dogodek.«

 


Več iz te kategorije