0 Deljenj 3200 Ogledov

Muhabi s šestimi mladoletnimi otroki policiji priznal, da njegova žena Amanda leži doma mrtva

3. February, 2022 14:13
3200 Ogledov

Na policijski postaji v Sevnici se je v torek popoldne okoli 18. ure zglasil 47-letni moški s šestimi mladoletnimi otroki in v pogovoru policistom povedal, da njegova žena leži doma mrtva. Moškega so pridržali. Ovadili ga bodo za kaznivo dejanje umora na posebno grozovit način. Za šest mladoletnih otrok je poskrbel center za socialno delo. Kot so poročale Slovenske novice, je morilec 47-letni Muhabi Gashi, ženi pa je bilo ime Amanda.

Pri pregledu trupla so našli sledove nasilja

Policisti, ki so med pogovorom z omenjenim 47-letnikom razbrali sumljive okoliščine, so na naslovu bivanja našli truplo 41-letne ženske, je na današnji novinarski konferenci v Sevnici povedal pomočnik vodje kriminalistov Policijske uprave (PU) Novo mesto Matjaž Štern.

Smrt je potrdil zdravnik, pri pregledu trupla pa so našli sledove nasilja. Zaradi suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, so se v delo vključili strokovnjaki sektorja kriminalistične policije, ogled kraja pa je vodila dežurna preiskovalna sodnica v spremstvu dežurne okrožne državne tožilke.

Policisti in kriminalisti so v torek pozno v noč zbirali obvestila in preverjali okoliščine dogodka. Na podlagi odredbe preiskovalne sodnice so v sredo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani opravili sodno obdukcijo. Pri tej so odkrili stare in sveže sledove nasilja. Poškodbe, ki so nastale v torek, pa so bile tako hude, da je 41-letnica zaradi teh v popoldanskih urah, nekaj ur pred prijavo dejanja, umrla.

Grozi mu najmanj 15-letna zaporna kazen

Osumljeni je še vedno v pridržanju in ga bodo po končanih nujnih preiskovalnih dejanjih s kazensko ovadbo odvedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Krškem.

Policisti so sicer omenjenega 47-letnika zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja v preteklosti že obravnavali. Za kaznivo dejanje umora na posebno grozovit način pa mu grozi najmanj 15-letna zaporna kazen.

Štern je še opozoril, da več podrobnosti in okoliščin, ki so privedle do tega tragičnega dogodka, zaradi zaščite mladoletnih otrok ne morejo razkriti, so še sporočili s PU Novo mesto.

Več iz te kategorije