0 Deljenj 952 Ogledov

Mrtvo pijan bežal pred policisti in padel v vodnjak! Ne boste verjeli, kaj je potem naredila mladoletnica

24. December, 2019 8:52
952 Ogledov

Prekmurske policiste so v petek malo po 22. uri obvestili o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru na širšem območju Murske Sobote. 26-letnik je s kraja pobegnil z avtom. Med vožnjo je oplazil vozilo policije, nato v Krogu z neprilagojeno hitrostjo trčil v ograjo hiše, poškodoval pokrov vodnjaka, po izstopu iz avta pa še padel vanj.

Ko sta policista odšla proti vodnjaku, da bi pomagala vozniku, je iz vozila izstopila sopotnica, starejša mladoletnica, s tal pobrala večji kamen in stekla proti policistu, da bi ga napadla, začela mu je tudi groziti. Ker poziva, naj se umiri in odvrže kamen, ni upoštevala, je policist uporabil prisilna sredstva in jo obvladal.

Voznika so iz vodnjaka potegnili gasilci. Oba kršitelja so odpeljali v bolnišnico, kjer je moški nadaljeval z razgrajanjem, zato so ga pridržali. Mladoletnico pa so predali staršem.

1,7 promila alkohola

Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,80 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oz. skoraj 1,7 promila alkohola. V vozilu so našli tudi zavojček neznane posušene snovi, ki jo bodo poslali v analizo, najverjetneje gre za prepovedano konopljo. Če bo analiza sum potrdila, bodo zoper voznika uvedli prekrškovni postopek.

Kaznivo dejanje nevarne vožnje

Policisti bodo 26-letnega voznika ovadili zaradi povzročitve dveh prometnih nesreč in kaznivega dejanja nevarne vožnje. Mladoletnico pa čaka ovadba zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, so danes sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Več iz te kategorije