0 Deljenj 654 Ogledov

Mrtvega dojenčka vrnila materi in lagala, da otrok spi

8. January, 2019 14:26
654 Ogledov

V Wisconsinu so vložili obtožnico proti 28- letni Marissi Tietsort iz Wasaue, ki je obtožena umora dojenčka ter prikrivanja kaznivega dejanja.

Obtožena, ki se je ukvarjala z varovanjem otrok, je oktobra 2018 kot po navadi zjutraj od matere prevzela v varstvo dojenčka in njegovega starejšega brata. Forenziki so med preiskavo odkrili da je varuška med varovanjem fizično poškodovala dojenčka, saj so odkrili sledi udarcev na lobanji ter poškodovano in premaknjeno trtico. V poizkusu, da bi prikrila svoje dejanje je Tiesortova dojenčka oblekla in skupaj z bratcem vrnila materi ter se zlagala, da dojenček spi. Ker je vrnila otroka v večernih urah, mati ni posumila, da je njen otrok mrtev. Čez čas je opazila, da dojenček ne diha, poklicala je reševalce, ki pa so lahko le ugotovili, da je otrok mrtev in to že kar nekaj ur.

Morilka je medtem odšla mirno na randi s svojim fantom (mimogrede, sama je mati petih otrok in že šestič noseča), šla sta na plavanje v bazen in nato v hotel, kjer so jo v zgodnjih jutranjih urah aretirali policisti, prva le pod obtožbo, da je pod njenim varstvom umrl otrok. Zdaj, ko je končano forenzično poročilo in je postalo jasno, da je otrok umrl zaradi udarcev in surovega ravnanja, pa je obtožnica spremenjena in bremeni Tietsortovo umora.

Sicer pa v ločenem primeru prti varuški poteka še en postopek zaradi surovega ravnanja z otrokom in sicer na podlagi pritožbe staršev 11-mesecčne dojenčice v avgustu 2018.

Sodnik je Tiesortovi določil pol milijona dolarjev varščine, ki pa je ni zmožna položiti, zato na sojenje čaka za rešetkami. Če bo spoznana za krivo, bo najverjetneje za rešetkami tudi ostala do konca življenja.

Več iz te kategorije