0 Deljenj 502 Ogledov
Facebook

Mobilna operaterja, ki delujeta na otoku, kjer naj bi izginila Slovenka, sta potegnila zanimivo potezo

9. julij, 2019 10:11
502 Ogledov

“Kje je pogrešana Slovenka,” se danes v naslovu članka sprašuje lokalni portal dubrovackidnevnik. Velika iskalna akcija za pogrešano Domžalčanko Almo Novljan je na otoku Mljetu po dvanajstih dneh ostala brez rezultatov, zato pogrešane tako intenzivno ne bodo več iskali.

Na teren ene največjih letošnjih iskalnih akcij so hrvaški reševalci poslali praktično vse resurse, poroča portal, poleg reševalcev lokalne postaje iz Dubrovnika so sodelovali še reševalci iz Šibenika, Splita, Makarske, Zagreba, Karlovca, Koprivnice, Vinkovacev, Reke, Krapine, Novske, Požege, Orahovice, gorski reševalci iz BiH ter vse otoške razpoložljive službe.

Iskali so jo reševalni psi z vodniki, ki so dna in noč pregledovali vse steze, poti in hribe. Iskali so jo z brezpilotnim sistemom s termovizijsko kamero iz zraka, celotna akcija pa je bila vodena iz avtonomnega vozila s pomočjo digitalne kartografije. Tehnične ekipe so pregledovale tudi speleološke objekte, s plovili pa so neprenehno pregledovali obale. Kljub vsemu niso našli novih sledi.

Posebej sta se angažirala oba mobilna operaterja, ki delujeta na otoku, A1 in T-com, ki sta poskrbela, da so prek SMS sporočil informacije o pogrešani prišle do čim večjega števila ljudi, ki so se nahajali na področju Mljeta.

Zato se iskalna akcija sedaj nadaljuje z znižano intenziteto, stokovnjaki natančno pregledujejo in analizirajo karte iz zraka, lokalne ekipe pa bodo iskale glede na nove ugotovitve.

Izginotje Alme Novljan je prijavil soprog Janez Novljan, ki naj bi jo iz vida izgubil na stezi ob malem jezeru na Mljetu. To je povedal v pogovoru za Delo.

Za vikend so se pojavili namigi, da naj bi pogrešano videli na drugih lokacijah. Več na povezavi.

 

Mogoče vas bo zanimalo

Na štajerski avtocesti pred Dramljami trčilo več vozil, več je poškodovanih
Črno
19 Ogledov
Črno
19 Ogledov

Na štajerski avtocesti pred Dramljami trčilo več vozil, več je poškodovanih

User One - 19. avgust, 2019 21:39

Na štajerski avtocesti, ki je bila zaradi prometne nesreče pred Dramljami zaprta pri priključku Celje center proti Mariboru, je promet v smeri Maribora že delno sproščen. Iz…

FOTO: Prebujali so se v šoku: Ponoči je umrl komaj 19-letni reprezentant
Črno
100 Ogledov
Črno
100 Ogledov

FOTO: Prebujali so se v šoku: Ponoči je umrl komaj 19-letni reprezentant

User One - 19. avgust, 2019 21:15

Hrvaška malonogometna srenja je neutolažljiva. Malo pred polnočjo je ponoči v prometni nesreči umrl 19-letni Andro Zarač, perspektivni igralec kluba Square iz Dubrovnika, javlja Jutarnji.hr. Moped je vozil 19-letnik,…

21-letni motorist usoden za voznika mopeda! Policija sporočila, da je izgubil bitko za življenje
Črno
32 Ogledov
Črno
32 Ogledov

21-letni motorist usoden za voznika mopeda! Policija sporočila, da je izgubil bitko za življenje

User One - 19. avgust, 2019 16:23

Za posledicami prometne nesreče, ki se je v sredo zgodila na območju Ilirske Bistrice, je v petek v bolnišnici umrl voznik mopeda, so danes sporočili s Policijske…

Več iz te kategorije