0 Deljenj 756 Ogledov

MLADOLETNIK JE KRIV ZA PANIKO IN STAMPEDO V DISKOTEKI Umrlo pet mladoletnikov in mamica

9. December, 2018 17:17
756 Ogledov

Italijanska policija je identificirala mladoletnika, ki naj bi v soboto v diskoteki v bližini Ancone sprožil solzivec in s tem povzročil paniko in stampedo, v katerem je umrlo šest ljudi. Kmalu naj bi ga zaslišali. Lastnik lokala je medtem zanikal obtožbe, da bi bilo v njem preveč ljudi. Oblasti so poostrile nadzor nad diskotekami v državi.

Kot poročajo lokalni mediji, so priče pomagale identificirati mladostnika, ki je na koncertu v diskoteki Modra laterna v mestu Corinaldo na jadranski obali v soboto okoli 1. ure zjutraj sprožil solzivec in s tem množično paniko med obiskovalci, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Lastnik je medtem zavrnil obtožbe, da je bila diskoteka v času nesreče preveč polna. Zatrdil je, da v diskoteki v času nesreče ni bilo več kot 800 obiskovalcev. Prejel naj bi že več groženj s smrtjo.

Na koncertu italijanskega raperja Sfere Ebbaste bi namreč lahko bilo največ 870 oseb, preiskovalci pa so po navedbah tožilstva ugotovili, da naj bi dejansko prodali 1.400 vstopnic.

V stampedu je umrlo šest ljudi, od tega pet mladoletnih obiskovalcev in 39-letna mama, ki je na koncertu spremljala hčerko. Ranjenih je bilo okoli sto ljudi, od tega 12 huje. Po najnovejših navedbah zdravnikov je stanje sedmih huje poškodovanih zdaj stabilno.

Italijanske oblasti so po tragičnem stampedu poostrile nadzor v italijanskih diskotekah. V provinci Salerno na jugu države so zaradi prevelikega števila obiskovalcev že zaprli dva lokala.

“V Italiji veljajo varnostna pravila in če jih bo mogoče izboljšati, bo vlada to storila,” je obljubil italijanski premier Giuseppe Conte.

Več iz te kategorije