0 Deljenj 915 Ogledov
© Pixbay

Mladeniči ustrahovali po Velenju! Spravili so se na policista, kršili tudi zakon o nalezljivih boleznih

20. March, 2021 9:14
915 Ogledov

Preiskovalni sodnik je zaradi kaznivih dejanj nasilništva, groženj, napada na uradno osebo, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi odredil pripor 20-letniku in 21-letnima moškima z območja Policijske postaje Velenje. Zoper trojico so policisti med drugim 19-krat ukrepali tudi zaradi kršitve zakona o nalezljivih boleznih.

Kaj se je dogajalo?

Trojica je 9. marca letos v sodelovanju z mladoletnikom v Šaleku fizično grozila predstavnikom mestnega redarstva, z grožnjami pa so nadaljevali tudi preko družbenih omrežij. V postopku so policisti enemu 21-letniku zasegli nož, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

13. marca je trojica s palicami in nožem grozila občanki, ki je bila na sprehodu s hčerko in napadli dva moška, ki sta poskušala občanko in njeno hčerko braniti pred njimi. Oba so z udarci s pestmi lažje poškodovali. Policisti so na kraju pri enemu nasilnežu našli prirejeno plastično kartico z bodalom. V postopku se je lastnik kartice policistu uprl in ga lažje poškodoval.

Stari znanci policije

Oba 21-letnika so policisti v preteklosti že obravnavali zaradi več kršitev javnega reda in miru ter zaradi kršitev zakona o orožju ter zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

20-letnik je bil v preteklosti obsojen zaradi kaznivih dejanj tatvin in prikrivanja. Kazensko so ga ovadili še zaradi tatvin vozil, kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, groženj, nasilništva ter napada na uradno osebo.

Zoper trojico so policisti osemkrat ukrepali še zaradi kršitve zakona o orožju ter trikrat zaradi kršitve zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Več iz te kategorije