0 Deljenj 7393 Ogledov

Med kosilom ga je nagovoril, da gresta skupaj na vrt, tam ga je s sekiro tako udarjal po glavi, da je bil na mestu mrtev

3. February, 2020 16:53
7393 Ogledov
© Fotografija, ki jo je Andrej na Facebooku objavil lani novembra. Vir: Facebook

Celjski policisti, ki so v soboto tudi prek medijev iskali 43-letnega Andreja Vrščaja, ker naj bi, kot je takrat zapisala Milena Trbulin, “smrtno poškodoval eno osebo,” so danes pojasnili podrobnosti krvavega dogajanja, ki se je končalo v Avstriji, kjer je pobeglega na cedilu pustil avtomobil.

Trbulinova je v povzetek tiskovne konference zapisala: “V soboto, 1. februarja 2020, ob 13.10 uri, smo na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje prejeli klic o nasilju pred stanovanjsko hišo na Polzeli. Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da je 43-letni moški, na svojem domu storil kaznivi dejanji uboja in povzročitve hude telesne poškodbe. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja smo ugotovili, da je osumljeni zjutraj, s svojim prijateljem prišel domov na Polzelo, kjer je mama spravljala drva, pri čemer ji je pomagal 69-letni bližnji sosed. Osumljeni je najprej odšel od doma, nato se je vrnil in tudi sam pomagal pri sečnji drv. Med kosilom je nagovoril soseda, da so šli skupaj na vrt pred hišo, kjer so pred tem sekali drva. Med njimi je prišlo do nesoglasja. Mati osumljenega je poskušala sina umiriti, vendar jo je silovito odrinil, tako da je padla. Pri padcu si je zlomila roko. Osumljeni je nato zgrabil sekiro in z njo večkrat močno udaril starejšega soseda po glavi. Sosed je poškodbam na kraju podlegel. Po dejanju se je osumljeni z osebnim vozilom odpeljal v smeri proti Velenju. Policisti in kriminalisti smo nemudoma začeli z iskalno akcijo. Ob 16.30 uri smo bili obveščeni, da imajo avstrijski varnostni organi, v kraju Pliberk, v postopku osebo, ki trdi, da je na območju Slovenije, storila kaznivo dejanje uboja. Na podlagi medsebojnih sporazumov o čezmejnem
policijskem sodelovanju in dejstvu, da je oseba nedovoljeno prečkala notranjo mejo, so nam avstrijski varnostni organi osumljenega v večernih urah predali. Odvzeli smo mu prostost in ga pridržali. Z zbiranjem obvestil in dokazov še nadaljujemo, osumljenega 43-letnega moškega bomo danes s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.”

Za kaznivo dejanje Uboj, po 115/I členu Kazenskega zakonika -1, je zagrožena kazen od petih do petnajstih let zapora, za kaznivo dejanje Povzročitev hude telesne poškodbe, je zagrožena zaporna kazen od šestih mesecev do petih let.

Na območju Policijske uprave Celje so v zadnjih petih letih obravnavali 7 ubojev in 8 umorov. “Vse primere smo preiskali,” je še zapisala Trbulinova.

Več iz te kategorije