0 Deljenj 1099 Ogledov

Maročan Alija, ki je v Sloveniji brutalno posilil študentki, gre v arest!

5. March, 2021 8:58
1099 Ogledov

Višje sodišče v Ljubljani je zavrnilo pritožbo 37-letnega Maročana Alija Safinija in potrdilo sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, ki ga je spoznalo za krivega dveh kaznivih dejanj posilstva, poročajo Slovenske novice. Safini je tako pravnomočno obsojen na enotno zaporno kazen 15 let zapora ter izgon iz države za čas petih let.

Safini je po mnenju sodišča oktobra 2019 v razmaku nekaj dni storil dve kaznivi dejanji posilstva. Kot je v izreku sodbe septembra lani povzela sodnica Deja Kozjek, je obdolženi v obeh primerih žrtev prisilil k spolnemu odnosu, za dosego cilja pa je uporabil tako grožnje kot silo. Do žrtev je bil tudi žaljiv in poniževalen.

Za prvo kaznivo dejanje posilstva mu je sodišče izreklo 11 let zaporne kazni ter stransko kazen izgona iz države za obdobje petih let. Za drugo kaznivo dejanje pa mu je izreklo kazen petih let zapora ter prav tako izgon za obdobje petih let. Enotna kazen, ki jo je sodišče izreklo Safiniju, je tako 15 let zaporne kazni ter izgon iz države za dobo petih let. V kazen se mu všteje čas, ki ga je preživel v priporu.

Safinija so po navedbah policije v Sloveniji že obravnavali zaradi kaznivega dejanja zoper premoženje z elementi nasilja, za kar je konec septembra prestal dve leti zapora.

Več iz te kategorije