0 Deljenj 151 Ogledov
Simbolična fotografija. Vir: arhiv.

Mariborčan (30), v besu v lokalu po pištolo in streljal

23. June, 2022 14:23
151 Ogledov

Operativno komunikacijski center PU Murska Sobota je v ponedeljek, 20.6.2022, ob 19.47 uri, prejel obvestilo o več strelih pred gostinskim lokalom v Lendavi, sporoča Suzana Rauš iz PU Murska Sobota.

Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so začeli zbirati obvestila in opravili ogled kraja dejanja.

Rauševa pojasnjuje: “Na podlagi opravljenega ogleda in na podlagi zbranih obvestil je bilo ugotovljeno, da je tedaj še neznani storilec imel v lokalu verbalni konflikt z lastnikom vozila, nakar je odšel na parkirni prostor in trikrat ustrelil v vozilo oškodovanca in s kraja pobegnil. Policisti in kriminalisti so na podlagi zbranih obvestil, opisu osumljenega
in predhodnih ugotovitev utemeljeno sklepali, da gre za 30-letnega moškega iz UE Maribor, zoper katerega so vodili preiskavo za kaznivo dejanje nasilništva. Na podlagi podvzetih ukrepov za izsleditev storilca, so policisti in kriminalisti osumljenega prijeli istega dne ob 23.22 uri in mu odvzeli prostost.”

Po opravljeni hišni preiskavi dne 22.6.2022 je bil ob 18. uri priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi, Rauševa navaja: “pripornih razlogov in ponovitve nevarnosti za kazniva dejanja Povzročitve splošne nevarnosti, Poškodovanja tuje stvari in Nasilništva. Preiskovalni sodnik je zoper utemeljeno osumljenega odredil pripor.”


Več iz te kategorije