0 Deljenj 2131 Ogledov 1 Comments

Kolesar (46) teden po nesreči umrl v bolnišnici, policija bo kaznovala zdravnika

14. July, 2020 14:53
2131 Ogledov 1
Simbolična fotografija. Foto: Facebook

“Včeraj zjutraj so nas iz UKC Maribor obvestili, da je pri njih umrl 46-letni moški, ki se je pri njih zdravil od 18. 6. 2020. Poškodovanega so v UKC Maribor pripeljali z reševalnim vozilom, policija pa o tem do sedaj ni bila obveščena,” sporoča Miran Šadl iz PU Maribor.

Policisti so ugotovili, da je pokojni 18. 6. 2020 okoli 10.20 kolesaril za svojim bratom, po lokalni gozdni cesti Rogoza – Miklavž na Dravskem polju. Izven naselja Rogoza, kjer makadamsko vozišče poteka po klancu navzdol, v levem, blagem, preglednem ovinku hitrosti vožnje ni prilagodil lastnostim ceste in svojim sposobnostim. Zaradi tega kolesa ni več obvladoval in je nad njim izgubil oblast. Skupaj s kolesom je padel po makadamskem vozišču in se telesno poškodoval.

Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Kljub zdravniški oskrbi je že 6. 7. 2020, zaradi poškodb, ki jih je utrpel v prometni nesreči, umrl.

Policisti bodo o prometni nesreči s poročilom seznanili pristojno tožilstvo. V letošnjem letu je na cestah območju Policijske uprave Maribor v 10 prometnih nesrečah umrlo že 11 oseb. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih prometnih nesreč 6, v njih pa je umrlo 6 oseb.

Šadl je zapisal še: “Policija je bila o prometni nesreči oz. smrti kolesarja prvič obveščena
šele teden dni po njegovi smrti in skoraj mesec dni po prometni nesreči. Zaradi tega bodo mariborski prometni policisti izvedli t.i. hitri postopek o prekršku, v katerem bodo izdali odločbe o prekršku pravni osebi UKC Maribor, njeni odgovorni osebi in zdravniku, ki je poškodovanega sprejel na zdravljenje.”

Več iz te kategorije