0 Deljenj 2430 Ogledov

Klical je, da se je v gozdu ujel v lovsko past! Policiste je šokirala resnica

24. January, 2020 14:31
2430 Ogledov

Minulo noč je 51-letni moški z območja Rač poklical na pomoč policiste, ker naj bi se v gozdu ujel v lovsko past. Ko so ga policisti našli, pa se je izkazalo, da je le pregloboko pogledal v kozarec. Glede na mrzlo noč je imel srečo, da ni zmrznil, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Lahko bi bilo usodno

Po navedbah policije je moški nekaj po 1. uri poklical na interventno številko policije in naznanil, da se je z mopedom peljal proti domu in se med vožnjo skozi gozd ujel v past, ki so jo nastavili lovci. Sedaj je privezan k drevesu in ne more nikamor, je dejal, ni pa znal povedati, kje se nahaja.

Policisti so obvestilo, čeprav je bilo zelo nenavadno, vzeli resno. Zaradi nizkih temperatur, ki bi lahko bile za klicatelja tudi usodne, so v iskanje vključili še policiste vodnike službenih psov policije.

Malo po 2. uri so prav s pomočjo policijskih psov našli klicatelja v Ogljenšaku. A se je izkazalo, da si je vse skupaj izmislil. »Ugotovili so, da je opisani moški vozil neregistriran moped, zaradi nepravilne strani vožnje pa zapeljal na desno z vozišča, padel in lahko telesno poškodovan obležal. Na kraju ni bilo nobene pasti in kršitelj ni bil nikamor privezan,« so pojasnili na mariborski policijski upravi.

Pijan

Zakaj ni mogel nikamor, je pokazal elektronski alkotest. Nameril mu je kar 1,20 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Kršitelj niti nima veljavnega vozniškega dovoljenja in med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade.

Potem ko so ga policisti našli, so ga reševalci z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Policisti pa bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Več iz te kategorije