0 Deljenj 944 Ogledov

Kdo napada Mariborčanke? Včeraj napadene in okradene kar štiri!

15. December, 2017 11:50
944 Ogledov

Iz Maribora poročajo o več krajah – tarče so bile ženske.

Včeraj, malo po 17. uri, sta dva neznana moška na avtobusnem postajališču ob križišču Ceste proletarskih brigad in Kardeljeve ceste v Mariboru 16-letni Mariborčanki iz rok iztrgala njeno črno športno torbo z napisom Kempa in pobegnila po Cesti proletarskih brigad v smeri Pohorja. Neznana storilca sta visoka okoli 170 cm in sta srednje postave. En je star okoli 16 let, drugi od 25 do 30.  Tisti, ki je vzel torbo, je bil oblečen v kavbojke, črno jakno z rjavo kapuco, obut pa je bil v športne copate. Materialna škoda znaša okoli 200 evrov.

Dva neznana storilca sta včeraj, okoli 17.30, na Veselovi ulici v Mariboru od zadaj pristopila do 48-letne Mariborčanke in ji z rame strgala žensko torbico. Med prerivanjem je iz torbice padlo vse, kar je imela oškodovanka v njej. Neznanca sta torbico in mobilni telefon znamke Samsung A3 v sivem ovitku pobrala in zbežala v smeri Ulice Pohorskega odreda, od tam pa neznano kam. Prvi neznani storilec je visok okoli 170 cm, drugi okoli 160 cm, na hrbtu je nosil nahrbtnik. Star je okoli 16 let in je nekoliko temnejše polti. Materialna škoda znaša okoli 400 evrov.

Malo pred 18. uro so nas iz UKC Maribor obvestili, da pri njih išče zdravniško pomoč 51-letna Mariborčanka, ki naj bi jo napadla dva moška. Policisti so ugotovili, da je navedena včeraj, okoli 16.45, na Ljubljanski ulici pri II. gimnaziji stopila iz avtobusa in se peš napotila proti Plečnikovi ulici. Na dovozni poti,+ pri tamkajšnjih garažah sta do nje nenadoma pritekla dva neznana mlajša moška suhe postave, visoka okoli med 175 in 185 cm, oblečena v svetlejši bundi in kapi. Eden od njiju je zagrabil njeno torbico, ki jo je imela v levi roki, drugi pa jo je potisnil. Torbico je poskušala zadržati in sta jo z neznanim moškim vlekla vsak k sebi, nato pa je neznanec torbico izpustil. Zaradi izgube ravnotežja je padla in se ob tem lažje telesno poškodovala. Neznana storilca sta zbežala neznano kam. Materialna škoda ni nastala, saj je oškodovanki uspelo torbico zadržati.

S PU Maribor pa sporočajo, da so včeraj napadli tudi 17-letno dijakinjo, ki je pešačila iz smeri Ljubljanske ulice proti dijaškemu domu na Titovi cesti v Mariboru. Na Šilihovi ulici sta jo od zadaj dohitela dva neznana moška in ji iz rok iztrgala torbico, v kateri je imela denarnico z dokumenti in denarjem. Po dejanju sta pobegnila proti Ljubljanski ulici in od tam neznano kam. Oba sta bila mlajša, eden pa naj bi imel oblečeno jakno sive barve. Torbico je pozneje našel občan na Pupinovi ulici in jo je prinesel oškodovanki v dijaški dom, v njej pa je manjkal denar. Materialna škoda znaša okoli 200 evrov.

Na podalgi opisov neznanih storilcev, ki so jih podale oškodovanke, ter glede na kraj in čas storitve opisanih kaznivih dejanj, je moč sklepati, da sta opisana dejanja izvršila ista neznana storilca. “Policisti vse, ki bi kar koli vedeli o teh dejanjih, prosimo, da nam to sporočite na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon Policije 080 1200,” so še sporočili s PU Maribor.

Več iz te kategorije