0 Deljenj 370 Ogledov

Kaj se je dogajalo v stanovanju!? Po prepiru z dvema moškima umrl nasilne smrti

7. July, 2022 15:04
370 Ogledov

V nedeljo, 26. junija 2022, ob 20.33, je 63-letni moški iz okolice Ormoža, sporočil na OKC PU Maribor, da ga 33 in 56-letni sosed, ki naj bi bila pod vplivom alkohola, žalita in izzivata k pretepu. Na kraj so bili napoteni policisti PP Ormož, ki so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so se sprli in medsebojno žalili vsi trije sostanovalci v večstanovanjski zgradbi. Vsem trem so izdali plačilne naloge zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

29. 6. 2022 ob 16.59 uri je strokovna delavka socialnega zavoda policiste obvestila, da 56-letnega moškega, ki je bil udeležen v prej omenjeni kršitvi, že nekaj dni naj ne bi videli. Na kraj so bili ponovno poslani policisti PP Ormož in ob pomoči tehničnega posega gasilcev vstopili v sicer zaklenjeno stanovanje. V stanovanju so našli pogrešanega moškega, ki je bil v slabem zdravstvenem stanju, zaradi česar so bili na kraj poslani reševalci ZD Ormož.

Pospremil ga je v njegovo stanovanje …

Moškemu je bila nudena nujna medicinska pomoč, a je na kraju umrl. Ker pri mrliškem pregledu trupla niso bili ugotovljeni znaki sumljivih okoliščin smrti in ni bilo mogoče opredeliti vzroka smrti, je bila odrejena sanitarna obdukcija. Glede na ugotovitve le-te, je bila v nadaljevanju izvedena sodna obdukcija, ki je pokazala, da je pokojni umrl nasilne smrti.

Pri nadaljnjem zbiranju obvestil in pri ogledu kraja sumljive smrti je bilo ugotovljeno, da je 56-letnega moškega, 26. 6. 2022 zvečer, s topim predmetom udaril 63-letni sosed, ki je istega dne tudi poklical intervencijo policije. Ko je slišal za njun prepir se je v pretep vmešal njun 33-letni sosed in je osumljenemu preprečil nadaljnji napad. Za tem je oškodovanca pospremil v njegovo stanovanje in ga od takrat več ni videl.

Grozi mu zapor

Osumljenemu 63-letnemu moškemu je bila 1. 7. 2022 ob 16.55 uri, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe s smrtjo, odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. 3. 7. 2022 ob 14.30 uri je bil s kazensko ovadbo priveden k dežurni preiskovalni sodnici OS na Ptuju, ki je zoper njega odredila sodno pridržanje. 5. 7. 2022 ga je zaslišala, ker pa pripora ni odredila, bo o tem odločal senat OS na Ptuju, so še sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Za kaznivo dejanje hude telesne poškodbe je predpisana zaporna kazen od šestih mesecev do petih let. Če poškodovani zaradi poškodbe umre, se storilec kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

Več iz te kategorije