0 Deljenj 30 Ogledov

KAJ JE BOSANEC HOTEL NAREDITI NA GRUŠKOVJU? V majonezo in čokolado potopil bombe

5. december, 2017 15:01
30 Ogledov

Zaradi večje količine orožja in razstreliva, ki so jo policisti našli na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v soboto v prtljagi 25-letnega potnika na avtobusu, je dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča na Ptuju zanj po zaslišanju odredil pripor. Gre za državljana Bosne in Hercegovine, ki je bil na poti iz BiH na Švedsko.

Policisti postaje mejne policije Gruškovje so v soboto na avtobusu danskih registrskih številk najprej opravili kontrolo potnih listin potnikov, nato pa še pregled njihove prtljage z rentgensko napravo.

Posted by Policijska uprava Maribor / Police Directorate Maribor on Dienstag, 5. Dezember 2017

Med kontrolo prtljage 25-letnega državljana BiH, ki je potoval iz Banja Luke v Göteborg, so ugotovili, da v dveh večjih črnih torbah tovori eksplozivna telesa, pištole in naboje. Prav tako so ugotovili, da se eksplozivna telesa nahajajo v plastičnih posodah, ki jih je tovoril, potopljena v majonezi in čokoladi, so pojasnili na današnji novinarski konferenci Policijske uprave Maribor.

Nadaljnji postopek so prevzeli kriminalisti, ki so v preiskavi ugotovili, da je osumljeni 25-letnik v Slovenijo protipravno vnesel 35 ročnih bomb M75, eno ročno bombo M52, sedem pištol različnih kalibrov in proizvajalcev ter 198 nabojev različnih kalibrov.

S seboj je na avtobusu imel še eno torbo, ki pa je ni odnesel na rentgenski pregled prtljage, ampak jo je pustil pred avtobusom. Iz te torbe je v času, ko je bil avtobus na območju mejnega prehoda, voznik avtobusa vzel več vrečk, ki jih je odnesel in odložil v bližnji koš za smeti.

V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da so bile v njih še tri avtomatske puške, pištola, dve tromblonski mini M60, osem nabojnikov, tri lesena kopita za puško, del orožja oz. cev in 208 nabojev različnih kalibrov in da je tudi to orožje in strelivo last osumljenega.

Temu so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom odvzeli prostost in ga v ponedeljek privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj po zaslišanju odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Tam sta danes podrobnosti te kriminalistične preiskave predstavila pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl in višji kriminalistični inšpektor Robi Ribič z uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave.

Mogoče vas bo zanimalo

Kdo napada Mariborčanke? Včeraj napadene in okradene kar štiri!
Črno
4 Ogledov
Črno
4 Ogledov

Kdo napada Mariborčanke? Včeraj napadene in okradene kar štiri!

Marjanca Scheicher - 15. december, 2017 11:50

Iz Maribora poročajo o več krajah - tarče so bile ženske. Včeraj, malo po 17. uri sta dva neznana moška, na avtobusnem postajališču ob križišču Ceste proletarskih…

20-letnik streljal s Kalašnikovom, posredovali so policisti
Črno
4 Ogledov
Črno
4 Ogledov

20-letnik streljal s Kalašnikovom, posredovali so policisti

Marjanca Scheicher - 15. december, 2017 11:42

20-letnik je v zrak iz Kalašnikova izstrelil več nabojev in s tem prestrašil vaščane. Policisti PP Kočevje so včeraj v večernem času pri rednem delu na terenu…

Danes pogreb Jerneja Šugmana
Rumeno
3 Ogledov
Rumeno
3 Ogledov

Danes pogreb Jerneja Šugmana

Marjanca Scheicher - 15. december, 2017 8:08

Danes bodo Jerneja Šugmana na poslednjo pot pospremili na ljubljanskih Žalah. Prekmalu preminuli igralec Jernej Šugman je umrl za posledicami srčne kapi, pomoč, ki so mu jo…

Več iz te kategorije