0 Deljenj 266 Ogledov

KAJ JE BOSANEC HOTEL NAREDITI NA GRUŠKOVJU? V majonezo in čokolado potopil bombe

5. december, 2017 15:01
266 Ogledov

Zaradi večje količine orožja in razstreliva, ki so jo policisti našli na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v soboto v prtljagi 25-letnega potnika na avtobusu, je dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča na Ptuju zanj po zaslišanju odredil pripor. Gre za državljana Bosne in Hercegovine, ki je bil na poti iz BiH na Švedsko.

Policisti postaje mejne policije Gruškovje so v soboto na avtobusu danskih registrskih številk najprej opravili kontrolo potnih listin potnikov, nato pa še pregled njihove prtljage z rentgensko napravo.

Posted by Policijska uprava Maribor / Police Directorate Maribor on Dienstag, 5. Dezember 2017

Med kontrolo prtljage 25-letnega državljana BiH, ki je potoval iz Banja Luke v Göteborg, so ugotovili, da v dveh večjih črnih torbah tovori eksplozivna telesa, pištole in naboje. Prav tako so ugotovili, da se eksplozivna telesa nahajajo v plastičnih posodah, ki jih je tovoril, potopljena v majonezi in čokoladi, so pojasnili na današnji novinarski konferenci Policijske uprave Maribor.

Nadaljnji postopek so prevzeli kriminalisti, ki so v preiskavi ugotovili, da je osumljeni 25-letnik v Slovenijo protipravno vnesel 35 ročnih bomb M75, eno ročno bombo M52, sedem pištol različnih kalibrov in proizvajalcev ter 198 nabojev različnih kalibrov.

S seboj je na avtobusu imel še eno torbo, ki pa je ni odnesel na rentgenski pregled prtljage, ampak jo je pustil pred avtobusom. Iz te torbe je v času, ko je bil avtobus na območju mejnega prehoda, voznik avtobusa vzel več vrečk, ki jih je odnesel in odložil v bližnji koš za smeti.

V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da so bile v njih še tri avtomatske puške, pištola, dve tromblonski mini M60, osem nabojnikov, tri lesena kopita za puško, del orožja oz. cev in 208 nabojev različnih kalibrov in da je tudi to orožje in strelivo last osumljenega.

Temu so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom odvzeli prostost in ga v ponedeljek privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj po zaslišanju odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Tam sta danes podrobnosti te kriminalistične preiskave predstavila pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl in višji kriminalistični inšpektor Robi Ribič z uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave.

Mogoče vas bo zanimalo

PIJANA IZOLJANKA POŠKODOVALA SEDEM VOZIL Nato se je odpravila v gostilno
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

PIJANA IZOLJANKA POŠKODOVALA SEDEM VOZIL Nato se je odpravila v gostilno

User One - 15. oktober, 2018 18:58

V soboto popoldan so se koprski policisti odzvali na obvestilo, da je neka ženska na parkirišču trčila v gostilno in odšla. Policisti so po prihodu na kraj…

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu
Črno
29 Ogledov
Črno
29 Ogledov

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu

User One - 15. oktober, 2018 13:09

Teroristični napadi, bel prah,'' … se glasi zapis na uradu za zaščito in reševanje. Medtem policija sporoča,  da so jih danes malo pred 10. uro obvestili, da je…

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta
Črno
125 Ogledov
Črno
125 Ogledov

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta

User One - 15. oktober, 2018 12:09

Štajerska avtocesta bo po podatkih prometnoinformacijskega centra zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Celje - zahod in Celje - center v smeri Maribora najmanj do 13. ure.…

Več iz te kategorije