0 Deljenj 216 Ogledov

KAJ JE BOSANEC HOTEL NAREDITI NA GRUŠKOVJU? V majonezo in čokolado potopil bombe

5. december, 2017 15:01
216 Ogledov

Zaradi večje količine orožja in razstreliva, ki so jo policisti našli na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v soboto v prtljagi 25-letnega potnika na avtobusu, je dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča na Ptuju zanj po zaslišanju odredil pripor. Gre za državljana Bosne in Hercegovine, ki je bil na poti iz BiH na Švedsko.

Policisti postaje mejne policije Gruškovje so v soboto na avtobusu danskih registrskih številk najprej opravili kontrolo potnih listin potnikov, nato pa še pregled njihove prtljage z rentgensko napravo.

Posted by Policijska uprava Maribor / Police Directorate Maribor on Dienstag, 5. Dezember 2017

Med kontrolo prtljage 25-letnega državljana BiH, ki je potoval iz Banja Luke v Göteborg, so ugotovili, da v dveh večjih črnih torbah tovori eksplozivna telesa, pištole in naboje. Prav tako so ugotovili, da se eksplozivna telesa nahajajo v plastičnih posodah, ki jih je tovoril, potopljena v majonezi in čokoladi, so pojasnili na današnji novinarski konferenci Policijske uprave Maribor.

Nadaljnji postopek so prevzeli kriminalisti, ki so v preiskavi ugotovili, da je osumljeni 25-letnik v Slovenijo protipravno vnesel 35 ročnih bomb M75, eno ročno bombo M52, sedem pištol različnih kalibrov in proizvajalcev ter 198 nabojev različnih kalibrov.

S seboj je na avtobusu imel še eno torbo, ki pa je ni odnesel na rentgenski pregled prtljage, ampak jo je pustil pred avtobusom. Iz te torbe je v času, ko je bil avtobus na območju mejnega prehoda, voznik avtobusa vzel več vrečk, ki jih je odnesel in odložil v bližnji koš za smeti.

V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da so bile v njih še tri avtomatske puške, pištola, dve tromblonski mini M60, osem nabojnikov, tri lesena kopita za puško, del orožja oz. cev in 208 nabojev različnih kalibrov in da je tudi to orožje in strelivo last osumljenega.

Temu so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom odvzeli prostost in ga v ponedeljek privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj po zaslišanju odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Tam sta danes podrobnosti te kriminalistične preiskave predstavila pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl in višji kriminalistični inšpektor Robi Ribič z uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave.

Mogoče vas bo zanimalo

Francozi so svetovni prvaki!
Šport
9 Ogledov
Šport
9 Ogledov

Francozi so svetovni prvaki!

Marjanca Scheicher - 15. julij, 2018 19:15

V izredno napetem finalu svetovnega prvenstva v nogometu v Moskvi so lovoriko osvojili galski petelini! Francoska reprezentanca je tako tako kot leta 1998 vnovič premagala Hrvaško in…

VIDEO: Ga prepoznate? Bistričan za ime ponuja 2000 evrov nagrade, priložil tudi video
Črno
3 Ogledov
Črno
3 Ogledov

VIDEO: Ga prepoznate? Bistričan za ime ponuja 2000 evrov nagrade, priložil tudi video

User One - 15. julij, 2018 17:52

Petek 13. je bil črni petek za Luko Leskovarja iz Slovenske Bistrice. Vlomili so mu v hišo, naredili precej škode. Zdaj na facebooku deli posnetke vlomilcev, ki…

Janša Bratuškovi in Cerarju poslal preklic
Novice
8 Ogledov
Novice
8 Ogledov

Janša Bratuškovi in Cerarju poslal preklic

User One - 15. julij, 2018 17:03

Vabila zmagovalne stranke letošnjih parlamentarnih volitev SDS strankam LMŠ, SMC, SAB in NSi so preklicana. Predsednik SDS Janez Janša je popoldne na predsednike vseh naštetih strank, Marjana…

Več iz te kategorije