0 Deljenj 2701 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: Tič je spolno zlorabil svojega morilca

14. February, 2018 7:00
2701 Ogledov

»Zbudil sem se gol. Gašper leži na tleh, veliko krvi …«

Stefanu Cakiću (22) na Okrožnem sodišču v Ljubljani sodijo za uboj Gašperja Tiča v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti. 18. junija lani je namreč v stanovanju na Trubarjevi v Ljubljani s 33-centimetrskim nožem igralcu zadal usodne rane. Pravi da se dogajanja ne spominja, je pa sodeč po njegovem zagovoru šlo za spolno zlorabo v Tičevem stanovanju.

Le kaj bodo povedale priče, s katerimi sta se obtoženi in pokojni Tič družila v lokalu.

Sojenje bo na presenečenje mnogih odprto za javnost, na dan bodo očitno prišle šokantne podrobnosti.

In kaj se je pravzaprav dogajalo tiste usodne noči? Obtoženi je tisto noč popival in zaužil 0,4 grama kokaina v Cutty SarkPubu. Ko je s prijatelji prišel v Box Bar Ljubljana, je tam zagledal Tiča. Nato sta po njegovih besedah skupaj uživala kokain. Nenazadnje sta se poznala že od prej, saj mu je priljubljeni igralec pomagal spremeniti pogled na svet in kasneje tudi na homoseksualnost, do katere je imel do takrat odklonilen odnos.

Tičeva nekdanja soproga Nataša Ralijan in njun starejši sin sta se na prisotnost predstavnikov medijev na pogrebu odzvala s fizičnim nasiljem, kljub temu, da je igralec sam umrl izjemno nasilno.

Cakić se odhoda iz lokala ne spominja, le nekaj prizorov, ki bi jih lahko umestili v kontekst ameriških slasherjev. ”Zbudil sem se gol z občutkom spolnega nadlegovanja, nemočen in z občutkom, da želim umreti. Gašper ima nož v roki in stol, ki ga dviga nad menoj. In nato spet nova slika. Gašper leži na tleh, veliko krvi, nato on pod tušem krvav. Imam občutek umazanosti in pa tega, da se je zgodilo nekaj slabega,” so besede mladeniča, ki se sicer ni zagovarjal, temveč je zgolj prebral pisni zagovor, ki ga je podal že v preiskavi.

Nato so na sodišču predvajali klic na policijo, ki bi nekatere Cakićeve trditve o izgubi spomina, prav lahko postavil na laž. Tistega jutra, le nekaj ur po krvavem incidentu, je takole govoril po telefonu: »Moj prijatelj, ki je gej, mi je z nožem zagrozil, da tudi jaz to naredim z njim. Ima neke sposobnosti, vam bom razložil. Razsekal sem ga na komade v samoobrambi. Če lahko pridete, lepo prosim! Napadel me je z nožem, da bi me spolno posilil. Vzel sem mu nož in nisem imel druge šanse.”

Gledališki igralec Gašper Tič, ki je med drugim snemal tudi mladinske oddaje za otroke, je več kot očitno živel dvojno življenje.

Dodajmo, da na predobravnavnem naroku 17. januarja 22-letnik krivde, kot jo opisuje obtožnica, ni priznal. Priznal pa je, da je Tič umrl za posledicami vbodov, ki mu jih je zadal, a dodal, da mu smrti ni želel. Sojenje se nadaljuje 16. februarja z zaslišanjem prič, s katerimi sta se obtoženi in pokojni družila v lokalu, ter z branjem listinskih dokazov.

Kdo je mladenič, ki je Tiča 17-krat zabodel?
Stefan Cakić je leta 2015 odšel v Francijo v Tujsko legijo, o čemer pa tokrat na sodišču ni želel govoriti. Po prihodu domov se je zelo spremenil, v Franciji je tudi začel jemati kokain. Po njegovih besedah je pod vplivom droge in alkohola postal ali zelo čustven ali agresiven, odvisno od družbe, v kateri se je nahajal. Mladenič sicer ni bil homoseksualno usmerjen in ni nikoli imel spolnega odnosa z moškim. Morda ga je ravno spolna zloraba pripeljala do te meje, da je Gašperju Tiču povzročil 17 vbodnih ran in vreznin ter mu z dvema vbodnima ranama prebodel pljučno krilo in vranico, zaradi česar je Tič izkrvavel.

Več iz te kategorije