0 Deljenj 1808 Ogledov

Iskali so jo do 1. ure zjutraj, ne boste verjeli, kaj je pogrešana ženska naredila danes

24. December, 2020 11:49
1808 Ogledov

Policisti OKC PU Nova Gorica so bili včeraj ob 20.50 uri obveščeni, da svojci pogrešajo 47–letno žensko v enem od naselij v Občini Miren-Kostanjevica, ki je odšla na trim stezo proti Biljenskim gričem.  Še pred prijavo so jo njeni svojci in prijatelji iskali in pri tem našli njeno osebno vozilo, ki je bilo parkirano na makadamskem parkirišču pri trim stezi v Vrtojbi.

Dean Božnik s PU Nova Gorica opiše potek akcije: »Ker pogrešane osebe svojci niso našli, so na pomoč poklicali Policijo. Takoj po prijavi so policisti začeli izvajati aktivnosti, da bi našli pogrešano osebo. Policisti so omenjeno osebo skušali priklicati oz. vzpostaviti stik po telefonu, vendar se le-ta na njihove klice ni odzivala. V nadaljevanju večernih ur je stekla iskalna akcija pod vodstvom Policijske postaje Nova Gorica, ki so skupaj s policisti drugih policijskih enot z območja PU Nova Gorica in reševalci ZRPS Severnoprimorska in pripadniki ERP Tolmin (skupno okoli 20 ljudi) pregledali poti in ulice na območju Vrtojbe in Šempetra pri Gorici. Med drugim so bile pregledane prehodne poti na trim stezi do Sv. Ota, tako iz smeri Šempetra pri Gorici kot Vrtojbe in Biljenskih gričev, prav tako so policisti in reševalci z reševalnim psi pregledali tudi ulice ob trim stezi v Vrtojbi ter poti do Bazare in zaselka Kemperšče (Občina Šempeter-Vrtojba). Poleg tega so pogrešano osebo glede na dodatne informacije iskali tudi na poteh iz Bazare v smeri Stare Gore, poti na hribu Mark ter območje zaselka Liskur v Rožni Dolini pri Novi Gorici.«

Kljub intenzivnemu iskanju policisti in reševalci z reševalnimi psi pogrešane 47-letne osebe niso našli, zato so iskanje pozno zvečer oz. danes, 24. decembra ob 1. uri v nočnem času začasno prekinili. Iskalno akcijo so policisti in reševalci nameravali nadaljevati tekom današnjega dne, vendar je bila policija ob 6.51 uri zjutraj, s strani svojcev obveščena, da se je pogrešana ženska v jutranjih urah živa in zdrava vrnila domov.


Več iz te kategorije