0 Deljenj 1064 Ogledov

Z novimi informacijami: Huje poškodoval občana, policisti streljali

4. November, 2017 6:55
1064 Ogledov
Foto: sta

Včeraj okoli 16. ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o napadu psa v Hrastniku.

Po prvih zbranih obvestilih je znano, da je pes napadel občana, ki je takrat mimo hiše lastnika psa sprehajal svojega psa. Pes je oškodovanca huje poškodoval. Napad so poskušali preprečiti oz. odvrniti tudi takrat mimoidoči občani, vendar je bil pes ves čas agresiven. Ob posredovanju policistov na kraju so policisti za odvrnitev napada uporabili strelno orožje in psa pokončali. Poškodovani moški je bil s kraja odpeljan v SB Trbovlje, kjer mu nudijo zdravniško pomoč, so sporočili s PU Ljubljana.

Danes pa so nam sporočili, da je bilo po do sedaj  zbranih obvestilih ugotovljeno, da se je pes pasme Staford (last 35-letnega občana), ki je bil privezan ob drevo na vrtu stanovanjske hiše strgal in  napadel 64-letnega občana, ki je šel takrat mimo hiše. Pes je 64-letnika huje poškodoval (poškodbe rok, oseba ni v življenjski nevarnosti). Napad so poskušali preprečiti oz. odvrniti tudi takrat mimoidoči občani, vendar je bil pes ves čas agresiven. Ob posredovanju policistov na kraju so policisti za odvrnitev napada uporabili strelno orožje in psa pokončali. Poškodovani 64-letnik je bil s kraja odpeljan v SB Trbovlje, kjer so mu nudili  pomoč, nakar pa je bil odpeljan v Bolnišnico Celje.

Za kadaver psa je poskrbel higienik, o dogodku pa je bila obveščena tudi veterinarska inšpekcija.

Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo tudi danes, preiskava poteka v smeri podanih sumov storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

Več iz te kategorije