0 Deljenj 496 Ogledov

Huda motristična nesreča zaprla cesto, udeležena dva, z enim je hudo

4. September, 2021 18:16
496 Ogledov

Ob 12.01 je v naselju Spodnje Jezersko, občina Jezersko, padel motorist, trčil v ograjo in se hudo poškodoval, javlja uprava za zaščito in reševanje. V nesreči je bil udeležen še en motorist, ki se je lažje poškodoval.

Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovanega do reševalnega vozila, organizirali mesto pristanka helikopterja SV, poškodovanega prenesli do helikopterja in odklopili akumulatorja na motorjih. Reševalci NMP Kranj so oba poškodovana oskrbeli na kraju dogodka, huje poškodovanega pa je helikopter v spremstvu dežurne ekipe HNMP prepeljal v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Jezersko so zavarovali kraj pristanka helikopterja. Cesta Preddvor Jezersko je bila med intervencijo zaprta za ves promet.

Cesta na Jezersko je bila po poročanju Bojana Kosa iz PU Kranj zaprta. Kos je o dogodku zapisal: “V nesreči sta bila udeležena dva motorista, ki sta proti Jezerskem vozila eden za drugim. Okoliščine kazejo, da je prvi padel zaradi neprilagojene hitrosti, drugi pa med izogibanjem padca prvega. Oba sta poškodovana. Huje poškodovani motorist je bil v zdravstveno ustanovo prepeljen s helikopterjem. Za pomoč so bili angažirani tudi prvi posredovalci (tudi Policija), ki so se na Jezerskem družili in tekmovali ravno na temo prve pomoči in posredovanja v takih primerih.”

Več iz te kategorije