0 Deljenj 2849 Ogledov

Hrvati na meji prijeli zakonca Simona (41) in Polonco (40) z osmimi kilami droge, vredne milijone

30. July, 2019 9:52
2849 Ogledov

Na mejnem prehodu Rupa je minuli konec tedna hrvaška policija odkrila veliko količino droge, ki sta jo na Hrvaško prinesla slovenska državljana.

Zasegli so več kot osem kilogramov drog (večinoma sintetičnih), od tega jih je več kot polovica v povezavi z amfetamini. Poleg omenjene droge so zasegli še kokain, heroin, ekstazi, marihuano in hašiš … Ocenjujejo, da bi s prodajo teh drog, ki je končala v rokah policije, lahko zaslužila vsaj 1,1 milijona dolarjev. Zasežena droga bi tako zadovoljila na tisoče ‘majhnih’ potrošnikov.

Zaradi suma vpletenosti v tihotapljenje približno 8,2 kilograma mamil sta aretirana zakonca Nose. Simon (41) in Polonca (40) sta namreč pridržana v reškem zaporu. Grozi jima kazen od enega do dvanajst let zapora, piše Novi List.

Pokrila sta jih z oblačili in drugimi rekviziti za poletne počitnice

Obsežni zaseg droge se je zgodil minulo soboto, nekaj pred 17. uro. Odkrili v nahrbtniku, ki je bil nameščen v prtljažnem prostoru passata, v vreči, skriti v predelu rezervnega kolesa in v sprednjih desnih vratih. Narkotike so našli pokrite z oblačili in drugimi rekviziti za poletne počitnice na morju.

Več iz te kategorije