0 Deljenj 668 Ogledov

Harald zadavil lastne otroke! »Na posnetku kamere sem okoli 2. ure zagledal luč. Zdi se, da je ta hiša zakleta«

26. September, 2021 9:38
668 Ogledov

To je grozno, je komentar prvih sosedov o strašnem zločinu v soboto zvečer na območju Mlinova v Zagrebu. Avstrijec s stalnim hrvaškim naslovom, je ubil svoje tri mladoletne otroke. Najmlajši otrok je bil star komaj štiri leta. Po grozljivem zločinu, ki je pretresal Hrvaško, se je poskušal ubiti. V bolnišnici, kjer ga sedaj varuje policija, je stabilen. Njegov sosed za 24sata pove, da je nekoč videval moškega na terasi, a pravi, da ga ne pozna. »To je grozljiva stavba. Stanovanja v njem niso bila prodana, zato so v najemu,« je dejal.

Tu je pogosto posredovala policija

Sosedje dodajajo, da je policija v to stavbo že večkrat posredovala, ne zaradi stanovanja v penthouseu. Prej je HINA objavila, da policija v tej družini ni vodila postopkov.

Sosed še pravi, da ni slišal ničesar, saj je njegova spalnica na drugi strani. »Ko sem izvedel za zločin, sem preveril kamere. Edino, kar sem videl, je, da se je luč v penthouseu prižgala malo pred 2. uro ponoči,« je povedal.

Kaj se je zgodilo?

Zagrebška policija je v luksuznem stanovanju na severu mesta našla mrtve tri otroke in njihovega očeta, ki je poskusil storiti samomor. Policisti sumijo, da je sedemletna dvojčka, deklico in dečka, ter štiriletnika umoril oče. Tega so prepeljali v bolnišnico v kritičnem stanju, saj naj bi si poskušal vzeti življenje z zastrupitvijo.

Hrvaški mediji poročajo, da je otroke zadušil 56-letni avstrijski državljan Harald Kopitz, ki je živel v Zagrebu. Oče je trenutno na intenzivni negi v eni od zagrebških bolnišnic.

Pred zločinom se je na Facebooku poslovil od vseh s pojasnilom, da ne more več prenašati slabega odnosa med bivšo soprogo in sedanjo partnerko. Jutarnji list na svoji spletni strani navaja, da je bil 56-letnik finančni svetovalec več uglednih podjetij. Kopitz je bil rojen na Dunaju.

V času zločina mati umorjenih otrok domnevno ni bila v Zagrebu, otroci pa so bili ob koncu tedna z očetom.

 


Več iz te kategorije