0 Deljenj 516 Ogledov

Grozil in streljal proti ljudem, posredovali specialci

4. February, 2022 15:04
516 Ogledov

Kot sporočajo s PU Novo mesto, so nekaj minut po deveti uri dopoldne policisti na številki 113 prejeli klic, da je moški grozil in streljal proti ljudem na območju Zbur. Ob zbiranju obvestil o dogodku ter preverjanju okoliščin je moški v hiši (kasneje so ugotovili, da gre za 85-letnika, ki tam stanuje), zagrozil tudi policistom ter jim tako preprečil izvedbo uradne naloge.

Kaj se je zgodilo?

Zaradi suma, da je moški oborožen in nevaren, so policisti v skladu s predvidenimi postopki preventivno zavarovali širše območje okoli hiše ter preprečili dostop. Poleg novomeških policistov in kriminalistov so sodelovali še policisti z dronom, ki so pomagali spremljati dogajanje okoli hiše in nadzorovati območje. Policisti Specialne enote Policije so nekaj pred trinajsto uro vstopili v hišo in moškega, s katerim so bili v stiku tudi policijski pogajalci, prijeli.

Mirno se je predal

Pred tem je iz hiše odvrgel pištolo in se mirno predal. Kasneje so ugotovili, da naj bi šlo za plašilno pištolo, v imitaciji prave pištole. Komisija sektorja kriminalistične policije opravlja ogled kraja, o dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec.

Več iz te kategorije