0 Deljenj 1288 Ogledov

Gripa terjala prvo žrtev, stara je bila komaj 3 leta

12. January, 2019 16:57
1288 Ogledov

V ponedeljek je imela temperaturo, težko je dihala in kašljala, opisuje mati, v sredo je umrla. Dnevni Avaz poroča, da je gripa v Bosni in Hercegovini vzela triinpoletno deklico. Prva smrtna žrtev letošnje epidemije gripe v BiH je izdihnila v rešilcu, potem jo je nujno medicinsko pomoč poklicala njena mati. Živeli sta v Orahovici pri Zenici.

Informacijo je za portal potrdila tudi direktorica zdravstvenega doma v Zenici Selvedina Sarajlić-Spahić, ki je povedala, da je deklico prizadela močna mišična distrofija. Dogajanje je opisala: “Deklica je imela gripo, dobila je hudo mišično distrofijo, sililo jo je h kašlju, nato pa se je zadušila.” Dejala je še, da za smrt deklie niso krivi ne zdravniki, ne starši.

Deklica je po po poročanju Dnevnega Avaza živela sama z mamo. Ta je za portal dejala: “Od nedelje se je počutila gripozno, v ponedeljek je imela temperaturo, težko je dihala in kašljala. Takoj sem jo odpeljala k zdravniku, kjer je dobila injekicijo. Na žalost je v sredo prišlo do najhujšega.” Deklica je umrla v rešilcu na poti v bolnišnico.

Deklica je sicer za mišično distrofijo bolehala od leta 2016.

Več iz te kategorije