0 Deljenj 729 Ogledov

Gripa terjala prvo žrtev, stara je bila komaj 3 leta

12. januar, 2019 16:57
729 Ogledov

V ponedeljek je imela temperaturo, težko je dihala in kašljala, opisuje mati, v sredo je umrla. Dnevni Avaz poroča, da je gripa v Bosni in Hercegovini vzela triinpoletno deklico. Prva smrtna žrtev letošnje epidemije gripe v BiH je izdihnila v rešilcu, potem jo je nujno medicinsko pomoč poklicala njena mati. Živeli sta v Orahovici pri Zenici.

Informacijo je za portal potrdila tudi direktorica zdravstvenega doma v Zenici Selvedina Sarajlić-Spahić, ki je povedala, da je deklico prizadela močna mišična distrofija. Dogajanje je opisala: “Deklica je imela gripo, dobila je hudo mišično distrofijo, sililo jo je h kašlju, nato pa se je zadušila.” Dejala je še, da za smrt deklie niso krivi ne zdravniki, ne starši.

Deklica je po po poročanju Dnevnega Avaza živela sama z mamo. Ta je za portal dejala: “Od nedelje se je počutila gripozno, v ponedeljek je imela temperaturo, težko je dihala in kašljala. Takoj sem jo odpeljala k zdravniku, kjer je dobila injekicijo. Na žalost je v sredo prišlo do najhujšega.” Deklica je umrla v rešilcu na poti v bolnišnico.

Deklica je sicer za mišično distrofijo bolehala od leta 2016.

Mogoče vas bo zanimalo

Huda nesreča v gorah: Umrla je planinka
Črno
26 Ogledov
Črno
26 Ogledov

Huda nesreča v gorah: Umrla je planinka

User One - 20. julij, 2019 19:26

Ob 15.04 je na poti med Planjavo in Lučko babo v Kamniških Alpah spodrsnilo planinki, ki je zdrsnila po pobočju in podlegla poškodbam, javlja uprava za zaščito…

Iz potoka izvlekli kolesarja
Črno
3 Ogledov
Črno
3 Ogledov

Iz potoka izvlekli kolesarja

User One - 20. julij, 2019 19:19

Ob 16.35 je na cesti Petrovo Brdo–Železniki, občina Železniki, padel kolesar s ceste v potok in se poškodoval, javlja uprava za zaščito in reševanje. Mimoidoči so ga…

Več iz te kategorije