0 Deljenj 656 Ogledov

Gripa terjala prvo žrtev, stara je bila komaj 3 leta

12. januar, 2019 16:57
656 Ogledov

V ponedeljek je imela temperaturo, težko je dihala in kašljala, opisuje mati, v sredo je umrla. Dnevni Avaz poroča, da je gripa v Bosni in Hercegovini vzela triinpoletno deklico. Prva smrtna žrtev letošnje epidemije gripe v BiH je izdihnila v rešilcu, potem jo je nujno medicinsko pomoč poklicala njena mati. Živeli sta v Orahovici pri Zenici.

Informacijo je za portal potrdila tudi direktorica zdravstvenega doma v Zenici Selvedina Sarajlić-Spahić, ki je povedala, da je deklico prizadela močna mišična distrofija. Dogajanje je opisala: “Deklica je imela gripo, dobila je hudo mišično distrofijo, sililo jo je h kašlju, nato pa se je zadušila.” Dejala je še, da za smrt deklie niso krivi ne zdravniki, ne starši.

Deklica je po po poročanju Dnevnega Avaza živela sama z mamo. Ta je za portal dejala: “Od nedelje se je počutila gripozno, v ponedeljek je imela temperaturo, težko je dihala in kašljala. Takoj sem jo odpeljala k zdravniku, kjer je dobila injekicijo. Na žalost je v sredo prišlo do najhujšega.” Deklica je umrla v rešilcu na poti v bolnišnico.

Deklica je sicer za mišično distrofijo bolehala od leta 2016.

Mogoče vas bo zanimalo

Strašna smrt na Štajerskem: zgorel pod motorjem
Črno
2 Ogledov
Črno
2 Ogledov

Strašna smrt na Štajerskem: zgorel pod motorjem

User One - 25. marec, 2019 21:30

V Košnici pri Celju je v soboto voznik motornega kolesa, katerega identiteta uradno še ni potrjena, vozil po klancu navzdol. Med vožnjo je padel pod motorno kolo,…

Udarila strela in uničila oddajni center
Črno
41 Ogledov
Črno
41 Ogledov

Udarila strela in uničila oddajni center

User One - 25. marec, 2019 20:44

Ob 15.43 je po poročanju uprave za zaščito in reševanje na Plešivcu, na Uršlji Gori, občina Črna na Koroškem, zaradi udara strele prenehal delovati oddajni center. Motene…

Več iz te kategorije