0 Deljenj 773 Ogledov

Gasilci žalujejo za Benijem: “Svoje življenje je izgubil, ko je hotel pomagati drugemu sočloveku”

18. January, 2022 13:31
773 Ogledov

V tragediji, ki se je zgodila v Kamniških Alpah, je življenje izgubil gasilec PGD Ig Benjamin. Veljal je za neizmerno požrtvovalnega človeka, ki vedno priskoči na pomoč.

Številni se od Benija, kot mu pravijo, poslavljajo s skupnimi spomini, Karin je zapisala: “Še kar ne morem dojeti 😞😢 toliko enih spominov..nesebično mi je pomagal, ko sva se odločila skupaj tekmovati na Fire Combatu, čeprav sva bila iz različnih društev…vedno je bil poleg, ko je kdorkoli potreboval pomoč..res je bil fant z velikim srcem ❤️”

Jure je odprl srce, zapisal je: “Včeraj mi je prijatelj, gorski reševalec, ki je bil zraven, ko so ga našli povedal, kaj se je zgodilo. Nisem vedel, da je bilo to naš Beno. Naš prijatelj, naš sotekmovalec, ena izmed legend Fire Combata. Človek, ki si ga preprosto moral imeti rad. Ko sem izvedel, kaj se je zgodilo, sem pomislil, da je moral biti tisti, ki je nesebično tvegal življenje, da bi pomagal planincu, ki je zdrsnil, zares pogumen človek. Da je kljub temu, da tega objektivno ne bi smel narediti, ker je bilo prenevarno, tvegal vse, da bi mu morda rešil življenje. Tega v sebi ne nosi vsakdo. Zato tudi ne preseneča, da je bil Beno gasilec. Iskren, predan, zavezan reševanju ljudi in njihovega premoženja. Kar se je zgodilo, je posledica ljubezni in spoštovanja do življenja. Tako svojega kot življenja drugih. Beno je zato, da bi pomagal drugim, žrtvoval največ, kar je imel. Odšel je kot junak, kot zgled in kot opomin, da je delo gasilca ali reševalca včasih lahko tudi zgodba, ki nima srečnega konca. Naj ga vendarle na svoj način ima – kljub vsej žalosti bodimo hvaležni, da živimo v svetu, kjer so in ste še ljudje, kakršen je bil Beno. Tak svet je lep. Gasilke in gasilci, njegove sestre in bratje, ga ne boste nikoli pozabili. Mi, njegove nekdanje sotekmovalke in sotekmovalci, tudi ne. Njegovega smeha, njegove pozitivne energije, ki jo je širil na vse. Njegovega veselja ob številnih uspehih, ki jih je dosegel kot Ižanski lump. Beno, to slovo je res težko. Prihaja veliko prezgodaj. Vem pa, da kamorkoli že si odšel, je zdaj tam lepše in bolj varno.
Spi mirno, prijatelj.”

Benjamin je umrl, ko je reševal življenje, tako je poročala policija.


Več iz te kategorije