0 Deljenj 822 Ogledov

FOTO: ZOGLENELI AVTOMOBILI Verižno trčenje na avtocesti, 18 mrtvih, kriva je bila megla

15. November, 2017 14:19
822 Ogledov

PEKING – Na avtocesti na vzhodu Kitajske se je danes zgodila huda prometna nesreča, v katero je bilo vpletenih najmanj 30 vozil. Življenje je izgubilo 18 ljudi, 21 je bilo poškodovanih, od tega 11 huje, je sporočila policija.

 Nesreča se je zgodila na avtocesti v mestu Fuyang v provinci Anhui. Kitajski mediji so objavili grozljive posnetke zveriženih in zoglenelih avtomobilov ter tovornjakov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah policije je nesreči botrovala slaba vidljivost zaradi “megle”, čeprav je možno, da je šlo dejansko za smog. Oblasti v Fuyangu so namreč izdale opozorilo zaradi velike onesnaženosti in prebivalcem svetovale, naj se čim manj zadržujejo na prostem.

Po trčenju je več vozil zajel ogenj. Na prizorišče je prispelo več kot 100 gasilcev s 14 vozili, ki so se več kot dve uri borili z ognjenimi zublji.

Prometne nesreče s smrtnim izidom so na Kitajskem pogoste, predvsem zaradi neupoštevanja cestnoprometnih predpisov. Po zadnjih dostopnih uradnih podatkih kitajskih oblasti je leta 2015 v več kot 180.000 prometnih nesrečah življenje izgubilo 58.000 ljudi.

STA

Več iz te kategorije