0 Deljenj 609 Ogledov

FOTO: Življenje na nitki, na planinca se je v visokogorju zrušil snežni most

23. June, 2021 5:21
609 Ogledov

V torek je ob 8.55 v smeri iz Okrešlja na Malo Rinko v Igličevi smeri v občini Solčava na planinca padel snežni most in ga zasul, je jevila uprava za zaščito in reševanje. Soplezalka je naredila odprtino za dotok zraka. Gorski reševalci GRS Celje so se ob pomoči helikopterja Slovenske vojske za reševanje v gorah prepeljali na lokacijo, planinca odkopali, oskrbeli in prepeljali v Logarsko dolino.

Dogajanje so zabeležili tudi pri Gorski reševalni zvezi Slovenije, kjer so zapisali: “Sreča🍀 v nesreči, bi lahko rekli po današnjem težkem reševanju, ko se je v Igličevi smeri na plezalca zrušil snežni most! 🆘️ Plezalca sta se namenila plezati Igličevo smer iz Okrešlja na Malo Rinko. Prišla sta do snežišča, ker nista imela ustrezne zimske opreme, (cepin, dereze), sta se odločila da poti ne nadaljujeta in se vrneta v dolino👌 👌. Takrat pa se je v trenutku na plezalca porušil snežni most in ga zasul. Soplezalka mu je uspela narediti odprtino za dotok zraka in poklicala na pomoč🆘️. Stekla je reševalna akcija gorskih reševalcev GRS Celje in posadke s helikopterjem Slovenska vojska/Slovenian Armed Forces , ki je s prevozom moštva in opreme poskrbela, da je samo reševanje steklo izredno hitro. Gorski reševalci so plezalca odklopali izpod gmote snega in ga oskrbeli, ter ga s helikopterjem prepeljali v dolino. Nesreča na žalost nikoli ne počiva, včasih tudi takrat ne, ko narediš prav, ko se odločiš za sestop, ker nimaš prave opreme, kar ne vidimo prav pogosto. Pohvalno!💪🤗
Čeprav smo že pisali, pa naj ne bo odveč, če napišemo še enkrat: 🗻🗻🗻 V visokogorju je še vedno veliko snega❄❄❄, nujna je uporaba zimske opreme (cepin, dereze). Prav tako v gore ne hodite sami, če pridete v težave, vam prijatelj 🫂 lahko reši življenje, danes je že bilo tako.❤”

Reševanje so tudi posneli in posnetke objavili.

Več iz te kategorije