0 Deljenj 528 Ogledov

FOTO: Tragedija na avtocesti A3, 19 v bolnišnici, na pomoč klicali otroci: Bale so bile težke več kot tono

22. March, 2021 11:44
528 Ogledov

Danes zjutraj se je zgodila huda prometna nesreča na avtocesti A3 v bližini Okučanov, v kateri so umrle štiri osebe, očividci pravijo, da je po prihodu reševalcev prišlo do stokanja in jamranja poškodovanih.

Kot navaja 24sata so v prevrnjenem tovornjaku bile bale papirja, vsaka težka čez tono. Pod njimi so bili migranti, med njimi tudi otroci. »Takšnih prizorov ne pričakujete, čeprav smo videli vse mogoče grozote. Poskušate vklopiti um, izklopiti čustva in pomagati žrtvam najhitreje ven. Srce mi je močno razbijalo, ko sem mimo bale zagledal nogo, ki se pod njo ni premaknila, hkrati pa sem zaslišal mladeniča, ki je v angleščini zavpil: Help, please help us. Please. I’m down here Bil je ena od šestih žrtev, ki so jih žive izvlekli iz tovornjaka. Otroci osnovnošolske starosti so bili zgroženi in so neutolažljivo jokali,« je za  Jutarnji list povedal človek, ki je sodeloval v reševalni akciji.

«To je podrobnost, ki jo bomo še ugotovili, pa tudi vsa dejstva in okoliščine, v katerih so se te osebe znašle v tovornem prostoru tovornjaka. Pomembno je, da so za vse poškodovane oskrbljeni v bolnišnicah,« je za Večernji list dejala tiskovna predstavnica policije Kata Nujić. Policija ni natančno navedla, koliko ljudi je bilo ranjenih, ker se število spreminja, ugotavljamo pa, da jih je približno petnajst, so pa tudi taki, ki so jo odnesli brez poškodb. Tovornjak je vozil državljan Republike Srbije, letnik 1978.

Po drugi strani pa je direktor novograjske bolnišnice Josip Kolodziej potrdil, da je v njihovi bolnišnici nastanjenih 11 ranjenih Sircev.

Več iz te kategorije