0 Deljenj 1900 Ogledov

FOTO: To so obrazi pokojnih najstnikov, ki so želeli preživeli najbolj noro noč leta skupaj

2. January, 2021 9:46
1900 Ogledov

»Naj jo vidi, objame. Moram tja,« je obupano jokal oče deklice, ki se je skupaj s tremi kolegicami in štirimi mladeniči na silvestrovo zadušila zaradi zastrupitve s plinom v Tribistovu nedaleč od Posušja. Solze, objemi, živčnost, občutki izgube in nemoči so se prepletali med starši, brati, sestrami, sorodniki, prijatelji, ki so se zbrali na razdalji dveh kilometrov od kraja nesreče, v pričakovanju, da jih bodo videli zadnjič, objeli, piše Večernji list.

A policija jim ni dovolila dostopa, ker so na kraju tragedije izvajali preiskave. Za Posušje, še posebej pa za mesto Rakitno, iz katerega je prihajala šesterica mladih, je to tragedija brez primere. Ne verjamemo, da se to dogaja. Včeraj smo se pogovarjali, imeli smo načrte, «pravi eden od svojcev pokojnega Ivana Miličevića. Skupaj z Ivanom, ki je star 19 let, so preminuli tudi njegov vrstnik Stipe Romić, nato Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković in Stjepan Jukić. Starši jih niti nekaj ur kasneje niso mogli videti, ker je morala policija njihova telesa prepeljati v Univerzitetno klinično bolnišnico v Mostarju, kjer bo opravljena obdukcija.

Foto: hayat.ba

Osem mladih se je zbralo na silvestrovo v Tribistovu, ob vznožju gorskega vrha Radovana in blizu Blidinja, da bi preživeli najbolj noro noč s svojimi najboljšimi prijatelji. Žal se je izkazalo, da je to njihovo zadnje srečanje.

Več iz te kategorije