0 Deljenj 1050 Ogledov

FOTO: S tem je že dlje časa grozil staršema, uporabil je celo nož

10. March, 2022 9:53
1050 Ogledov

Škofjeloški policisti so včeraj s hišno preiskavo in zasegom predmetov zaključili z obravnavo torkovega nasilja v družini. Do zaključka preiskave so odraslega osumljenca tudi pridržali.

Kot sporočajo s PU Kranj, obstaja utemeljen sum, da je moški že dlje časa grozil staršema, nazadnje pa je v torek po prepiru huje verbalno in z nožem grozil enemu od njiju. Policisti so v hitri intervenciji osumljenca obvladali, proti njemu uporabili prisilna sredstva (lisice) in ga za čas zbiranja obvestil pridržali. V preiskavi so mu zasegli več predmetov, ki so bili uporabljeni za grožnje, med njimi samostrel, več nožev, bodalo, plinsko pištolo in predmet z videzom paralizatorja. V kaznivem dejanju ni bil nihče telesno poškodovan. Z ugotovitvami so policisti seznanili pristojno državno tožilstvo. Izrečena mu je bila prepoved približevanja. Za dejanje bo kazensko ovaden.

Nasilje v družini naj bo prijavljeno čim prej. Policija bo izvedla ukrepe v korist žrtve ter zbrala obvestila in dokaze za obravnavo osumljenca. Prijava se lahko poda na interventno številko 113, anonimni telefon policije 080 1200 (če gre za priče), elektronsko, osebno na policijski postaji, preko nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo s problematiko nasilja v družini itd. Možnosti za prijavo je ogromno, pomoč blizu, na žrtvi pa je, da o nasilju spregovori, sicer se težko pomaga. Gorenjski policisti so v letošnjem letu obravnavali 15 prijav kaznivih dejanj nasilja v družini (lani 21, enako obdobje) in izrekli tudi 3 prepovedi približevanj žrtvam nasilja (lani 7, enako obdobje).

Več iz te kategorije