0 Deljenj 498 Ogledov

FOTO: Potiskal drugo vozilo več deset metrov, z 28-letnikom je hudo

20. January, 2022 11:05
498 Ogledov
PPP Nova Gorica

Včeraj je bila policija obveščena o prometni nesreči III. kategorije na hitri cesti H4 izven naselja Dolga Poljana oz. na odseku hitre ceste med Ajdovščino in Vipavo (Občina Ajdovščina) in v kateri sta bili udeleženi dve tovorni vozili; ena oseba je bila huje telesno poškodovana.

Kaj se je zgodilo?

»Policisti Postaja prometne policije Nova Gorica so na kraju nezgode ugotovili, da je 28–letni voznik kombija, državljan Češke, vozil po omenjeni hitri cesti iz Ajdovščine proti Vipavi. Ko je pripeljal izven naselja Dolga Poljana je pred seboj dohitel 34–letnega voznika tovornega vozila (avtovleka). Pri tem 28-letni češki voznik hitrosti in načina vožnje ni prilagodil preglednosti, vidljivosti in prometnim razmeram ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da bi ves čas vožnje obvladoval vozilo oziroma, da bi ga lahko ustavil pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje (neprilagojena hitrost). Češki voznik ni pravočasno zmanjšal hitrosti in je posledično s prednjim delom kombija trčil v zadnji del drugega vozila (avtovleka). Po trčenju je češki voznik s svojim vozilom potiskal drugo tovorno vozilo več deset metrov, nato pa sta se vozili zaustavili na desnem prometnem pasu v smeri vožnje,« sporočajo o nesreči s PU Nova Gorica.

Globa

28-letni češki voznik je bil v prometni nezgodi huje telesno poškodovan (poškodba desne noge), drugi udeleženi voznik v prometni nesreči ni utrpel telesnih poškodb; na obeh vozilih je nastala materialna škoda. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so predvidoma huje poškodovanemu češkemu vozniku nudili prvo pomoč in ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Mlademu Čehu so zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izrekli globo, prav tako bodo o vseh ugotovljenih dejstvih prometne nesreče s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Več iz te kategorije