0 Deljenj 973 Ogledov

FOTO: To so obrazi žrtev! V pokolu v Las Vegasu že 58 mrtvih

4. October, 2017 11:33
973 Ogledov

LAS VEGAS – V  streljanju v Las Vegasu je bilo po najnovejših podatkih ubitih 58 ljudi, 515 pa je bilo ranjenih, je sporočil šerif Joseph Lombardo. Najhujši pokol v novejši zgodovini ZDA je zagrešil Stephen Paddock, ki je iz sobe na 32. nadstropju hotela Mandalay Bay v Las Vegasu streljal na večtisočglavo množico, zbrano na koncertu country glasbe.

Do streljanja je prišlo v nedeljo ob 22.30 po lokalnem času (danes ob 7.30 po srednjeevropskem) na glavni aveniji v Las Vegasu blizu igralnice Mandalay Bay na festivalu country glasbe na prostem.

Napadalec je z 32. nadstropja hotela Mandalay Bay streljal na obiskovalce koncerta. Streljanje je trajalo več kot minuto.

Po zadnjih podatkih je bilo v najhujšem strelskem napadu v zgodovini ZDA ubitih 58 ljudi, 515 pa je bilo ranjenih. Med smrtnimi žrtvami sta tudi dva policista, ki sta se udeležila festivala kot obiskovalca in nista bila na dolžnosti.

Našli deset kosov strelnega orožja in strelivo

Napadalca je policija našla mrtvega v hotelski sobi, iz katere je streljal. Kot je dejal Lombardo, se je 64-letni belec Stephen Paddock iz upokojenskega naselja mesta Mesquite 140 kilometrov od Las Vegasa ustrelil. Policisti so v sobo vdrli z eksplozivom. Policija ocenjuje, da je napadalec deloval sam. V sobi, kjer je bil prijavljen od 28. septembra, so našli najmanj deset kosov strelnega orožja ter strelivo.

Policija po napadu preiskuje strelčevo skoraj 400.000 dolarjev vredno hišo v mestu Mesquite. Pogovorili so se tudi z njegovo spremljevalko Marilou Danley, ki je bila v uvodni zmedi po streljanju identificirana kot možna sostorilka, vendar jo je policija po pogovoru oprala suma.

Danleyjeva bo morda razjasnila vprašanja okrog motiva za napad, ki ga policija še ne pozna. Za zdaj še ni dokončne potrditve, ali je strelec res ravnal sam ali v povezavi s kom drugim, vendar pa je šerifov urad Las Vegasa izključil možnost terorističnega napada.

Paddock doslej razen prometnih prekrškov v Nevadi ni imel težav z zakonom. O njem je znano tudi to, da ima pilotsko dovoljenje, v lasti pa menda tudi dve manjši letali, kar ni potrjeno. Ima tudi lovsko dovoljenje, vendar pa to v Nevadi ni pogoj za posedovanje orožja.

V Nevadi ni potrebno imeti dovoljenja za orožje. Pokol je za zdaj le po družabnih medijih obudil razpravo razširjenosti orožja v ZDA, pričakovati pa je, da se bo razprava kmalu preselila na politično raven.

Ameriški predsednik Donald Trump je v izjavi za javnost strelski pokol v LasVegasu, ki ga je izvedel 64-letni belec iz Nevade Stephen Paddock, označil za dejanje čistega zla. Izrekel je sožalje družinam žrtev in dejal, da moli za pokojne, ter se zahvalil policiji Las Vegasa za ukrepanje.

Na dan že prihajajo obrazi žrtev. Vsaka nosi svojo tragično zgodbo. Da se kaj takega ne bi nikoli več ponovilo …

STA


Več iz te kategorije