0 Deljenj 654 Ogledov
Policisti so posneli razdejanje. Foto: PU Nova Gorica

FOTO: Huda nesreča povsem blokirala cesto

20. January, 2021 13:13
654 Ogledov

Včeraj, 19. januarja ob 17.30 uri, se je na glavni cesti med naseljem Plave in Solkanom (pri Zagomili) zgodila prometna nesreča III. kategorije in v kateri so bili udeleženi trije vozniki osebnih avtomobilov, sporoča Dean Božnik iz PU Nova Gorica. Prometni policisti so na kraju ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega avtomobila; v prometni nezgodi je ena oseba utrpela posebno hude telesne poškodbe, druga pa lažje telesne poškodbe.

Božnik piše: “Z zbiranjem obvestil in ogledom so policisti Postaje prometne policije na kraju ugotovili, da je 45-letni voznik (povzročitelj) avtomobila vozil iz naselja Plave proti Solkanu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je omenjeni voznik začel prehitevati pred seboj vozeče neznano tovorno vozilo v trenutku, ko je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 25–letni voznik drugega osebnega avtomobila. 45-letni voznik je s prednjim delom svojega vozila čelno trčil v prednji del drugega vozila. Po trčenju je osebni avtomobil 45-letnega voznika odbilo nazaj na svoje smerno vozišče, kjer je nato trčil še v tretji osebni avtomobil, s katerim se je za njim pripeljal 26–letni voznik. V prometni nesreči je bil 45-letnik huje telesno poškodovan, prav tako je bil lažje poškodovan tudi 25-letni voznik; tretji (26-letni) udeleženec prometne nesreče ni bil poškodovan. Na kraju so poleg policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so zavarovali kraj nesreče in s tehničnim posegom iz vozila rešili huje poškodovanega voznika ter nudili drugo pomoč. Reševalci NMP ZD Nova Gorica so po nudeni oskrbi na kraju oba poškodovanca z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Policija je o prometni nesreči s telesnimi poškodbami obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici).”

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo zoper povzročitelja prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje uvedli prekrškovni postopek. O vseh ugotovljenih dejstvih prometne nesreče bodo prometni policisti s pisnim poročilom obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Cesta je bila po prometni nezgodi na omenjenem kraju popolnoma zaprta za ves promet dobri dve uri in pol, nato pa ponovno normalno prevozna za promet od 20.08 ure dalje.

Več iz te kategorije