0 Deljenj 1430 Ogledov

FOTO: 1500 sadik konoplje, 28 kg posušene konoplje in 60.000 evrov gotovine

12. June, 2019 14:05
1430 Ogledov
PU Celje

Celjski kriminalisti so v torkovih sedmih hišnih preiskavah zasegli okoli 1500 sadik konoplje ter 28 kilogramov posušene konoplje, pripravljene za prodajo. Zaradi neupravičene proizvodnje in prometa z mamili bodo kazensko ovadili 12 oseb, starih od 27 do 47 let. Med ovadenimi je devet slovenskih državljanov, dva sta iz Srbije, eden pa s Hrvaške.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, bodo kazensko ovadbo podali za 12 kaznivih dejanj.

Ob zaključku preiskave, v kateri je sodelovalo 85 policistov in kriminalistov, med njimi tudi pripadniki celjske posebne policijske enote, so prostost odvzeli sedmim osumljenim.

Poleg konoplje so kriminalisti med hišnimi preiskavami v sedmih prostorih, opremljenih za kontrolirano gojenje in pridelavo konoplje, zasegli tudi dobrih 60.000 evrov, več opreme za gojenje konoplje in več pripomočkov za preprodajo droge, kot so tehtnice in aparati za vakuumsko pakiranje.

Kaj vse so zasegli?

Omenjeno preiskavo so kriminalisti začeli decembra lani. Ugotovili so, da so glavni akterji kriminalne združbe preko spletne prodajalne s sedežem na območju Celja, prodajali opremo za gojenje konoplje in dajali navodila za vzgojo rastlin. Prodajali so sisteme za osvetljavo rastlin, sisteme za prezračevanje, zemljo, gnojila in druge preparate prednostno namenjene za vzgojo rastlin v nadzorovanem okolju, ki omogoča več žetev pridelka letno in večjo vsebnost tetrahidrokanabinola.

Prav tako so si osumljenci na sedežu podjetja za proizvodnjo in nadaljnjo prodajo konoplje opremili okoli 70 kvadratnih metrov velik prostor, v katerem so kontrolirano vzgajali 1000 sadik konoplje. Posušeno konopljo pa so hranili na drugi lokaciji, kjer so kriminalisti našli 50 paketov po pol kilograma posušenih rastlinskih delcev konoplje.

Več iz te kategorije