0 Deljenj 2413 Ogledov 1 Comments

EKSKLUZIVNO! Škandal na pogrebu Gašperja Tiča, padale grožnje s smrtjo

17. september, 2017 8:20
2413 Ogledov 1
© STA

Razkrivamo nasilje med pogrebom igralca Gašperja Tiča – Nekdanja soproga Nataša Ralijan in njun starejši sin sta se na prisotnost predstavnikov medijev odzvala s fizičnim nasiljem – Prvorojenec je ob očetovih posmrtnih ostankih, kljub temu da je že njegov oče sam umrl izjemno nasilno, s smrtjo grozil tudi novinarjem.

Nasilna smrt 44-letnega igralca Gašperja Tiča, 18. junija ga je v njegovem stanovanju na Trubarjevi 24 v Ljubljani ubil 20-letni Stefan Cakić iz Zaloga v Ljubljani, potem ko naj bi noč pred tem skupaj popivala, je Slovenijo pretresla. Medtem ko je osumljenec Cakić, katerega naj bi pokojni omamil in spolno zlorabil (za uboj mu grozi 15 let zapora), sedel v ječi, so se na koprskem pokopališču številni poslavljali od umetnika, na zgražanje in ogorčenje očividcev pa k večnemu počitku ni bil pospremljen mirno ali posebej spoštljivo, tako kot bi si zaslužil sleherni pokojnik. Incident v kapelici sta zakrivila bivša žena igralca, mati igralčevih sinov, Nataša Ralijan, in njun starejši sin.

Starši in sestra Gašperja Tiča spoštljivi do vseh, igralki in sinu se je od besa mešal 22. junija ob 13. uri se je v Kopru, kjer je bil pokojnik rojen, kamor je hodil v šolo in gimnazijo, kjer živijo njegovi starši in po naših informacijah od nedavnega tudi pokojnikova bivša žena in otroka, začel pogreb, katerega ura in kraj sta bila objavljena javno na strani Mestnega gledališča Ljubljanskega, kjer je bil Tič zaposlen. Svojci pri tem niso navedli oziroma povedali, da želijo zaseben pokop v družinskem krogu, slednje bi novinarji gotovo spoštovali.

V kapelici, neposredno ob pokojnikovih posmrtnih ostankih, so med drugim stali pokojnikov kolega, igralec Lotos Vincenc Šparovec, mati Gašperja Tiča, njegov oče, sestra, starejši sin, Nataša Ralijan. Po navedbah očividcev (imena in priimke hranimo v uredništvu) sta predstavnika sedme sile fotografirala sliko pokojnika in žalujoče, zaradi česar je do njiju pristopil korpulentni Vincent Lotos z zahtevo, da fotografije izbrišeta, s čimer sta se novinarja strinjala. Pred izhodom iz kapelice naj bi izrekla sožalje staršem in sorojenki pokojnega, ob tem so se slednji novinarjem zahvalili, Gašperjevemu sinu in Nataši Ralijan pa naj bi se po tem, ko so jim še odgovorili na vprašanje, za kateri medij delajo, povsem zmešalo.

Huronsko vpitje in grožnje s smrtjo ob pokojnikovi žari

Tič Ralijanova, večini poznana po smislu za humor, kot umetnica in intelektualka, je pokazala svojo temačno plat; s svojim telesom je skočila v novinarja, ga začela zmerjati, odrivati s komolci, ga stisnila v kot, med vpitjem je kolegu Lotosu vpila: “Veš, za koga pišeta, ne pusti jih ven?!”

Igralčev sin, še ne polnoleten, pa je, kot navajajo priče, doživel napad nezaslišanega besa, vpil je “izbriši vse fotografije, drugače te bom jaz izbrisal”, hotel je pretepsti fotografa iz Maribora, ga zmerjal, trije prisotni so ga komaj držali.

Ko se je Tič Ralijonova umaknila iz vrat kapelice, so novinarji v tišini, brez ugovarjanja, zapustili prostor ter se pridružili preostalim kolegom za kapelico.

“Izginite s pokopališča, da vas ne vidim!”

Šparovec, ki je tam očitno prevzel vlogo telesnega stražarja Tič Ralijanove in varnostnika pogreba, je po končanem govoru pokojnikovih kolegov in obeh sinov naenkrat skočil izza kapelice, krilil z rokami in vpil: “Izginite, da vas ne vidim tukaj, izginite!” Medtem ko so novinarji in fotografi brez besed odhajali s pokopališča, so ob huronskem vpitju in preklinjanju Lotosa pogrebniki z desne strani nosili igralčevo žaro proti družinski grobnici.

Tako sovražno in nasilno so k večnemu počitku pospremili priljubljenega igralca prav njegovi najbližji, a nikomur od očividcev, ki so nam dogodek opisovali, ni bilo jasno, čemu besen izpad. Tič je bil namreč javna osebnost, novinarji, ki jih taista srenja z nasilno igralko na čelu sicer še kako rada pokliče, da bi poročali o njej in promovirali njihovo delo, pa mirni, upoštevali so vse, kar so jim na primitiven in grd način ukazali, a bili kljub vsemu skoraj tepeni. Zato, ker so njihovi kolegi po smrti poročali, kako je v resnici živel, zakaj in kako je umrl Gašper Tič, za katerega se je izkazalo, da je živel dvojno življenje?

Tiča so v prerani grob pospremili Boris Kobal, Boris Cavazza, Jonas Žnidaršič, Neisha, Tanja Ribič, Lado Bizovičar, Denis Avdić, Domen Valič, Jure Henigman, Katarina Čas, Klemen Slakonja, Jernej Šugman in drugi.

 

 

Mogoče vas bo zanimalo

SVOJCI GA POGREŠAJO Antona so nazadnje videli, ko se je odpeljal z doma
Črno
3 Ogledov
Črno
3 Ogledov

SVOJCI GA POGREŠAJO Antona so nazadnje videli, ko se je odpeljal z doma

User One - 15. avgust, 2018 22:51

 Svojci pogrešajo 50-letnega Antona Kodriča iz Zagorice pri Rovah. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je Kodrič v torek okoli 9.30 odpeljal od doma z vozilom…

POČILO MED ZNANKAMA Kršiteljica po dejanju zapustila blok
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

POČILO MED ZNANKAMA Kršiteljica po dejanju zapustila blok

User One - 15. avgust, 2018 17:45

V torek okoli 20. ure so policisti prejeli prijavo o grožnji z orožjem na Rusjanovem trgu. Sprli naj bi se znanki, nato pa naj bi ena od…

TO SO OBRAZI ŽRTEV NAJBOLJ SMRTONOSNE NESREČE V EVROPI Razkrita šokantna fotografija mostu, preden se je porušil
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

TO SO OBRAZI ŽRTEV NAJBOLJ SMRTONOSNE NESREČE V EVROPI Razkrita šokantna fotografija mostu, preden se je porušil

User One - 15. avgust, 2018 17:19

Reševalci v Genovi so našli že 42 smrtnih žrtev torkovega zrušenja viadukta, je sporočil državni tožilec Francesco Cozzi. Ranjenih je 16 ljudi, od tega jih je 12…

Več iz te kategorije