0 Deljenj 308 Ogledov

Dva motorista težko poškodovana, v nesreči udeleženo tovorno vozilo

27. June, 2022 20:25
308 Ogledov

V ponedelejk sta ob 14.49 na cesti Sostro-Besnica, občina Ljubljana, pred prelazom pri Pečarju trčila motorno kolo in tovorno vozilo, javlja uprava a zaščito in reševanje.

Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče in pomagali reševalcem NMP Ljubljana pri oskrbi dveh težko poškodovanih motoristov. Reševalci NMP so ju prepeljali v UKC Ljubljana.

Tomaž Tomaževic iz PU Ljubljana je o dogajanju zapisal: “Včeraj, nekaj pred 15. uro se je na Litijski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi motorist ter voznika tovornega in osebnega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je motorist pri vožnji v smeri Besnice v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno stran ceste, ter trčil v tovorno vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Voznik tovornega vozila je, da bi preprečil trčenje zaviral, v tovorno vozilo pa je zaradi prekratke razdalje trčil še voznik z osebnim vozilom, ki je vozil za njim. V nesreči sta se motorist in potnica na motorju huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom sta bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njuno življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, prav tako vodijo postopek o prekršku. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.”

Več iz te kategorije