0 Deljenj 910 Ogledov

Droga na slovenski obali: tudi kokain

29. December, 2021 10:53
910 Ogledov

Policisti so v akciji na območju PU Koper, v kateri so ustavili in kontrolirali 94 voznikov, poleg alkoholiziranih, odkrili tudi zadrogirane voznike.

Anita Leskovec iz PU Koper poroča:

– Zvečer so v Kopru ustavili 37-letno voznico, pri kateri je bil opravljen test za prepoznavo simptomov na mamila, ki je bil pozitivna na kokain. Strokovni pregled je odklonila, v postopku pa so ji zasegli še manjšo količino bele prašnate snovi. Sledi ji obdolžilni predlog.
– Ob 21.50 so v Luciji ustavili 43-letnega voznika mopeda. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,05 mg/l. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.
– Ob 22.30 so prometni policisti pri Razdrtem ustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Madžarske. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,92 mg/l. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.
– Ob 23. uri so na Kampelu ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,75 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.
– Ob 0.30 so v Dekanih kontrolirali 17-letnega voznika motornega kolesa. Hitri test je bil pozitiven na kanabis, strokovni pregled je odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog.

Leskovčeva piše: “Decembra se vsako leto prisotnost alkohola pri voznikih bistveno poveča. Policisti PU Koper bomo zato v tem obdobju poostreno nadzirali prisotnost alkohola pri vseh strukturah voznikov v cestnem prometu, v okviru akcijskih dejavnosti pa bomo ta nadzor v zadnjih dneh še okrepili.”

Več iz te kategorije