0 Deljenj 337 Ogledov

Drama v naselju, skupila sta jo tudi dva otroka

28. March, 2022 14:40
337 Ogledov

Včeraj ob  13.03  uri,  je bila policija obveščena v naselju Podbrdo v Baški grapi na Tolminskem in v kateri sta bili udeleženi dve  osebni  vozili, več udeležencev prometne nezgode je bilo telesno poškodovanih.

»Z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 30-letna voznica avtomobila, državljanka  Ukrajine, vozila  po regionalni cesti iz Petrovega brda proti naselju  Podbrdo  po  klancu  navzdol.  Ko je pripeljala do levega ostrega nepreglednega  ovinka  voznica ni vozila po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer  vožnje. V ovinku je zapeljala v levo na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je iz nasprotne smeri (iz smeri Podbrda) po klancu navzgor  pravilno po desnem smernem vozišču pripeljal drugi 37-letni voznik avtomobila,« javnosti sporoča Dean Božnik s PU Nova Gorica in dodaja: »Omenjena voznica je s prednjim levim delom svojega vozila trčila v  prednji  del drugega avtomobila. V prometni nesreči sta bili dve osebi v avtomobilu 30-letne povzročiteljice prometne nesreče telesno poškodovani; 53-letna sopotnica je utrpela predvidoma hude, mlajša oseba (otrok) pa je bila lažje poškodovana. V prometni nezgodi je bila prav tako lažje poškodovana mlajša oseba (otrok) v drugem udeleženem avtomobilu,«

Na kraju so poleg policistov in gasilcev PGD Tolmin posredovali tudi reševalci NMP ZD Tolmin, ki so poškodovanim nudili prvo pomoč, huje poškodovano osebo pa so kasneje prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nuje medicinske pomoči z Brnika in  jo  z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični  center.


Več iz te kategorije