0 Deljenj 606 Ogledov

Drama na Planšariji Dolga njiva! Deklica hodila s starši, zgrešila smer, začelo se je tavanje

21. avgusta, 2019 7:00
606 Ogledov

Deklico, ki so jo na območju Planšarije Dolga njiva pri Tržiču pogrešali od 15. ure, so našli, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Devetletnico je okoli 19. ure v kraju Medvodje našel eden od iskalcev. Po podatkih policije je povsem nepoškodovana in je z njo vse v redu.

Zgrešila smer

Deklica je pred starši hodila od zadnjega parkirišča pod planšarijo proti koči, ko je na zadnjem križišču pred planšarijo zgrešila smer. Nekaj ur je potem tavala po brezpotjih ter gozdni cesti in se ves čas spuščala nazaj proti Jelendolu. Po več kilometrih prehojene poti jo je v kraju Medvodje, na lokaciji, ki je od planšarije oddaljena več kilometrov, na cesti našel eden od iskalcev, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Sodelovalo več kot 50 iskalcev

Pri iskanju devetletnice je sodelovalo več kot 50 iskalcev. Pogrešano so iskali tržiški gorski reševalci, vodniki reševalnih psov, jelendolski prostovoljni gasilci in policisti. Pri iskalni akciji je sodeloval tudi policijski helikopter. O iskanju so bili obveščeni tudi avstrijski varnostni organi, saj gre za območje blizu meje z Avstrijo, so sporočili s kranjske policijske uprave.

V iskalni akciji so iskalci pregledali tudi veliko hribovito območje, ki zajema gore Pečovnik, Košuta, Tegoška planina, Plešivec, Zgornja Dolga njiva, skalne peči, brezpotja in gozdove. Kot so zapisali na policiji, gre za zelo velik in zahteven teren, zaradi česar so bile aktivnosti ves čas zelo intenzivne in visoko zahtevne.

Mogoče vas bo zanimalo

Strašno, kaj na območju Ljubljane počnejo starejšim osebam: Bili naj bi štirje moški
Novice
442 Ogledov
Novice
442 Ogledov

Strašno, kaj na območju Ljubljane počnejo starejšim osebam: Bili naj bi štirje moški

User One - 19. februarja, 2020 12:05

Včeraj, okoli 12. ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni, da so na območju Šiške štirje neznani storilci, ki so se predstavili kot delavci elektro podjetja, oškodovanko…

Ekskluzivno! Aferaški direktor Sove Rajko Kozmelj naj bi zapuščal položaj
Piškotkarji
1072 Ogledov
Piškotkarji
1072 Ogledov

Ekskluzivno! Aferaški direktor Sove Rajko Kozmelj naj bi zapuščal položaj

User One - 19. februarja, 2020 11:19

Rajko Kozmelj, direktor Slovenske obveščevalno-varnostne službe (Sova), naj bi zapuščal položaj, sporočajo naši notranji viri. Informacije preverjamo pri Kozmelju. Kozmelj je prišel za šefa Sove v času…

Več iz te kategorije