0 Deljenj 619 Ogledov

Deževje ruši drevesa in na ceste nosi kamenje in zemljo: Policija objavila opozorilo

3. November, 2019 21:51
619 Ogledov

Deževje, ki se je danes šele pričelo, Arso pa je zjutraj napovedal, da bo močno deževalo vsaj še jutri, o čemer smo pisali na povezavi, očitno ponekod povzroča težave.

Tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos, je po 20. uri posredoval naslednje sporočilo: “Zaradi dežja in vetra ponekod prihaja do težav v prometu. Na Jezerskem in na glavni cesti Podtabor-Tržič je bil zaradi padlega drevja popoldan na cesti oviran promet, na cesti Zali Log – Davča pa je prišlo do podora kamenja in zemlje na cesto. Na tej cesti obstaja možnost novega plazenja. Vse ovire so s cest že odstranjene in promet poteka. Voznike v trenutnih razmerah pozivamo k veliki previdnosti, prilagojeni hitrosti vožnje in  spremljanju dogajanja na ter ob cestah med vožnjo.”

Uprava za zaščito in reševanje je doslej zabeležila težave na skrajnem zahodu države, kjer so na ceste padala drevesa: “Gasilci PGD Tolmin so na cesti Vrsno – Kamno v občini Tolmin odstranili na cesto podrta drevesa. Gasilci PGD Kobarid so v večernih urah posredovali na dveh lokacijah v občini Kobarid, kjer so s cestišča odstranjevali podrta drevesa.”

Portal promet.si je zvečer sporočil: Zaradi poplavljenega cestišča je zaprta glavna cesta Nova Gorica – Tolmin. Obvoz je urejen preko Ušnice in Mosta na Soči.”

Več iz te kategorije