0 Deljenj 323 Ogledov

CAKIĆ SPREGOVORIL, TE BESEDE JE NAMENIL TIČEVI DRUŽINI Hvalil se je, da ga je Gašper grabil za mednožje

17. april, 2018 17:42
323 Ogledov

LJUBLJANA – Z zaključnimi besedami tožilstva, obrambe in pooblaščencev sorodnikov se je danes na Okrožnem sodišču v Ljubljani zaključila glavna obravnava v sojenju Stefanu Cakiću, ki ga obtožnica bremeni uboja igralca Gašperja Tiča. Sodba bo znana v petek ob 14. uri. Tožilka za Cakića predlaga 12 let zapora, njegova obramba pa pričakuje pravično sodbo.

Tožilka Tamara Gregorčič je v zaključni besedi povedala, da vsi izvedeni dokazi kažejo, da je Cakić storil kaznivo dejanje uboja v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, kot mu to očita obtožnica.

Zaslišane priče so po njenih besedah povedale, da je bil igralec Tič miroljuben in neagresiven človek, kar po njeni oceni izpodbija Cakićev zagovor, da ga je Tič usodnega jutra 18. junija lani v svojem stanovanju napadel.

Zdravniški pregled  ni pokazal, da bi prišlo do spolne zlorabe

Po njenem tudi ne drži Cakićev zagovor, ki je šel v smeri, da je bil njegov napad na Tiča posledica tega, da ga je Tič predhodno spolno zlorabil. Priče so namreč po besedah tožilke povedale, da se je Tič v lokalu, kjer so predhodno popivali, pohvalil, da ga je Cakić prijel za mednožje, kar naj bi dokazovalo, da je Cakić natančno vedel, s kakšnim namenom gresta v Tičevo stanovanje. Tudi zdravniški pregled Cakića po besedah tožilke po dogodku ni pokazal, da bi prišlo do spolne zlorabe.

Tožilka je prepričana, da je Cakić Tiču želel vzeti življenje, kar po njenem dokazuje tako mnenje izvedencev, da je dogajanje trajalo od pet do deset minut, kot tudi to, da so bili nekateri vbodi povzročeni že potem, ko se Tič več ni mogel braniti.

“Res imamo pred seboj fanta, starega 21 let, ki še ni bil kaznovan, po drugi strani pa imamo pred seboj moškega, ki je odšel v tujsko legijo in je storil kaznivo dejanje, zato naj nas to ne zavede,” je dejala. Poleg 12-letnega zapora za Cakića je predlagala tudi, naj mu sodišče podaljša pripor.

Na drugi strani je Cakićev odvetnik Gorazd Fišer v zaključni besedi poudaril, da pri Cakićevem dejanju ni bil izkazan naklep, kar ga po njegovem mnenju razbremenjuje krivde za očitano mu kaznivo dejanje. Prepričan je, da je Cakić dejanje izvedel v afektu oziroma stanju neprištevnosti, ki je bila posledica nečesa hudega, kar se mu je zgodilo pred tem.

“Če bi bil ženska in bi šla ta z nekom domov in bi tisti od nje nekaj želel, sama pa se s tem ne bi strinjala in bi ga pokončala, bi takšno žensko šteli kot žrtev,” je ponazoril in dodal, da je takih primerov na sodišču nič koliko. Če bi imel Cakić naklep Tiču vzeti življenje, ne bi takoj po dogodku klical policije, poleg tega ga ne bi zabodel z nožem za rezanje kruha, ampak bi izbral katerega drugega, je dejal.

Preij bi šlo za uboj na mah, kot za uboj

Če se bo sodni senat odločil za obsodilno sodbo, bi po besedah Fišerja moral razmisliti o prekvalifikaciji kaznivega dejanja. “Dokazi namreč bolj kažejo na to, da bi lahko šlo za uboj na mah, kot za uboj,” je dejal. Dodal je, da bi lahko šlo tudi za povzročitev hude telesne poškodbe, ki ima za posledico smrt.

Pooblaščenci Tičevih sorodnikov so povedali, da v tej fazi premoženjskopravnega zahtevka ne bodo vložili, lahko pa ga posebej vložijo pozneje.

Cakić pa je danes še enkrat izrazil sožalje Tičevi družini in dejal, da je šlo dejanje, ki ga bo obžaloval do konca življenja.

STA

Mogoče vas bo zanimalo

PIJANA IZOLJANKA POŠKODOVALA SEDEM VOZIL Nato se je odpravila v gostilno
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

PIJANA IZOLJANKA POŠKODOVALA SEDEM VOZIL Nato se je odpravila v gostilno

User One - 15. oktober, 2018 18:58

V soboto popoldan so se koprski policisti odzvali na obvestilo, da je neka ženska na parkirišču trčila v gostilno in odšla. Policisti so po prihodu na kraj…

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu
Črno
29 Ogledov
Črno
29 Ogledov

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu

User One - 15. oktober, 2018 13:09

Teroristični napadi, bel prah,'' … se glasi zapis na uradu za zaščito in reševanje. Medtem policija sporoča,  da so jih danes malo pred 10. uro obvestili, da je…

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta
Črno
125 Ogledov
Črno
125 Ogledov

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta

User One - 15. oktober, 2018 12:09

Štajerska avtocesta bo po podatkih prometnoinformacijskega centra zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Celje - zahod in Celje - center v smeri Maribora najmanj do 13. ure.…

Več iz te kategorije