0 Deljenj 214 Ogledov

CAKIĆ SPREGOVORIL, TE BESEDE JE NAMENIL TIČEVI DRUŽINI Hvalil se je, da ga je Gašper grabil za mednožje

17. april, 2018 17:42
214 Ogledov

LJUBLJANA – Z zaključnimi besedami tožilstva, obrambe in pooblaščencev sorodnikov se je danes na Okrožnem sodišču v Ljubljani zaključila glavna obravnava v sojenju Stefanu Cakiću, ki ga obtožnica bremeni uboja igralca Gašperja Tiča. Sodba bo znana v petek ob 14. uri. Tožilka za Cakića predlaga 12 let zapora, njegova obramba pa pričakuje pravično sodbo.

Tožilka Tamara Gregorčič je v zaključni besedi povedala, da vsi izvedeni dokazi kažejo, da je Cakić storil kaznivo dejanje uboja v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, kot mu to očita obtožnica.

Zaslišane priče so po njenih besedah povedale, da je bil igralec Tič miroljuben in neagresiven človek, kar po njeni oceni izpodbija Cakićev zagovor, da ga je Tič usodnega jutra 18. junija lani v svojem stanovanju napadel.

Zdravniški pregled  ni pokazal, da bi prišlo do spolne zlorabe

Po njenem tudi ne drži Cakićev zagovor, ki je šel v smeri, da je bil njegov napad na Tiča posledica tega, da ga je Tič predhodno spolno zlorabil. Priče so namreč po besedah tožilke povedale, da se je Tič v lokalu, kjer so predhodno popivali, pohvalil, da ga je Cakić prijel za mednožje, kar naj bi dokazovalo, da je Cakić natančno vedel, s kakšnim namenom gresta v Tičevo stanovanje. Tudi zdravniški pregled Cakića po besedah tožilke po dogodku ni pokazal, da bi prišlo do spolne zlorabe.

Tožilka je prepričana, da je Cakić Tiču želel vzeti življenje, kar po njenem dokazuje tako mnenje izvedencev, da je dogajanje trajalo od pet do deset minut, kot tudi to, da so bili nekateri vbodi povzročeni že potem, ko se Tič več ni mogel braniti.

“Res imamo pred seboj fanta, starega 21 let, ki še ni bil kaznovan, po drugi strani pa imamo pred seboj moškega, ki je odšel v tujsko legijo in je storil kaznivo dejanje, zato naj nas to ne zavede,” je dejala. Poleg 12-letnega zapora za Cakića je predlagala tudi, naj mu sodišče podaljša pripor.

Na drugi strani je Cakićev odvetnik Gorazd Fišer v zaključni besedi poudaril, da pri Cakićevem dejanju ni bil izkazan naklep, kar ga po njegovem mnenju razbremenjuje krivde za očitano mu kaznivo dejanje. Prepričan je, da je Cakić dejanje izvedel v afektu oziroma stanju neprištevnosti, ki je bila posledica nečesa hudega, kar se mu je zgodilo pred tem.

“Če bi bil ženska in bi šla ta z nekom domov in bi tisti od nje nekaj želel, sama pa se s tem ne bi strinjala in bi ga pokončala, bi takšno žensko šteli kot žrtev,” je ponazoril in dodal, da je takih primerov na sodišču nič koliko. Če bi imel Cakić naklep Tiču vzeti življenje, ne bi takoj po dogodku klical policije, poleg tega ga ne bi zabodel z nožem za rezanje kruha, ampak bi izbral katerega drugega, je dejal.

Preij bi šlo za uboj na mah, kot za uboj

Če se bo sodni senat odločil za obsodilno sodbo, bi po besedah Fišerja moral razmisliti o prekvalifikaciji kaznivega dejanja. “Dokazi namreč bolj kažejo na to, da bi lahko šlo za uboj na mah, kot za uboj,” je dejal. Dodal je, da bi lahko šlo tudi za povzročitev hude telesne poškodbe, ki ima za posledico smrt.

Pooblaščenci Tičevih sorodnikov so povedali, da v tej fazi premoženjskopravnega zahtevka ne bodo vložili, lahko pa ga posebej vložijo pozneje.

Cakić pa je danes še enkrat izrazil sožalje Tičevi družini in dejal, da je šlo dejanje, ki ga bo obžaloval do konca življenja.

STA

Mogoče vas bo zanimalo

FOTO: V tem kombiju švercal 34 ilegalcev
Novice
2 Ogledov
Novice
2 Ogledov

FOTO: V tem kombiju švercal 34 ilegalcev

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 15:03

Policisti so 20. 7. nekaj po 9. uri v kraju Podbočje na območju Policijske postaje  Krško  ustavili voznika osebnega avtomobila, za njim pa še voznika kombiniranega vozila…

Danes praznuje najbolj srčen poslanec
Novice
2 Ogledov
Novice
2 Ogledov

Danes praznuje najbolj srčen poslanec

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 14:47

23. julija se je rodil dolgoletni poslanec Franc Breznik. Leta 1991 se je priključil prvi generaciji slovenske vojske v Pekrah, kjer se je zgodil prvi upor proti…

Tim Gajser – haloški šampion na stopničkah
Novice
3 Ogledov
Novice
3 Ogledov

Tim Gajser – haloški šampion na stopničkah

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 14:00

Tim je s stopničkami na Češkem je potrdil, da je kriza, s katero se je soočal v prvi polovici sezone, le še bled spomin.  Najboljši motokrosisti na…

Več iz te kategorije

Dvakrat se je stepel v eni uri
Novice
6 Ogledov
6 Ogledov

Dvakrat se je stepel v eni uri

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 9:45
Slovenijo je stresel potres! Ste ga čutili?
Novice
9 Ogledov
9 Ogledov

Slovenijo je stresel potres! Ste ga čutili?

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 8:02
To sta Bolgara “švercala” v svojem vozilu!
Črno
8 Ogledov
8 Ogledov

To sta Bolgara “švercala” v svojem vozilu!

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 7:56