0 Deljenj 969 Ogledov

Bizarna smrt turista na Krku, policija razkriva podrobnosti

30. August, 2021 8:38
969 Ogledov
Google Street View

Policisti Policijske postaje Krk in kriminalisti so v sodelovanju z županijskim državnim tožilstvom na Reki izvedli kriminalistično preiskavo, da bi ugotovili ustrezna dejstva o smrti 69-letnega državljana Avstrije v Baški na otoku Krku. Navajajo, da so istega dne zaradi suma storitve kaznivega dejanja pripeljali v kazensko preiskavo 44-letnega hrvaškega državljana.

Hrvat udaril Avstrijca, on je padel in umrl!?

»S kriminalistično preiskavo je bil ugotovljen utemeljen sum, da se je 44-letnik verbalno, nato pa fizično spopadel s 69-letnikom, ga udaril, nato pa je žrtev padla na tla in nato umrla. Telo pokojnika so prepeljali na Inštitut za sodno medicino in kriminologijo. Medicinsko fakulteto na Reki, kjer bodo opravili obdukcijo in ugotovili vzrok smrti 69-letnika,« sporočajo s policije. Po končani preiskavi so 44-letnika prijavili zaradi kaznivega dejanja hude telesne poškodbe s smrtjo ter ga bodo predali pripornemu nadzorniku, je še sporočila primorsko-goranska policija.

Turist je odtrgal voznikov retrovizor

Spomnimo, vse se je zgodilo v vzhodnem delu Baške, imenovanem Kricin, v ozki dvosmerni ulici nad plažo. Tam je, kot je neuradno ugotovil Novi list, v nekem trenutku voznik avtomobila zagrebških registrskih oznak v vzvratnem ogledalu dobesedno ujel nemško govorečega turista.

Razjezil se je in je neprevidnemu vozniku odtrgal vzvratno ogledalo iz avtomobila, nakar je Zagrebčan stopil iz avtomobila. Po krajšem prepiru je voznik, kot so za Novi list povedali očividci, nokavtiral pešca, ki je na kraju incidenta umrl.

Oživljali so ga eno uro

Zaenkrat ni podatkov o tem, ali je smrt posledica samega udarca ali pa je nesrečni moški med padcem udaril z glavo ob tla. Več podrobnosti o vzrokih smrti bo znanih po obdukciji. Novi list je od očividcev izvedel, da je poskus oživljanja tujega turista trajal skoraj eno uro.

Več iz te kategorije