0 Deljenj 241 Ogledov

Bik ogrožal občane, morali so ga ustreliti! Ljubitelji živali pa v zrak

21. September, 2021 13:54
241 Ogledov

Včerajšnje dogajanje je na žalskem območju v dobršni meri zaznamoval razjarjen bik, ki je prestrašil več občanov Polzele, Založ in okoliških zaselkov.

»Bik je že pred dnevi pobegnil s kmetije na območju Šmartnega ob Paki, lastniku pa ga kljub iskanju ni uspelo najti. Pobeglega bika so občani včeraj okoli 15.30 ure opazili med Podvinom in Polzelo, v bližini križišča za Goro Oljko in nato v centru Polzele, kjer se je zagnal v občana, ki mu je na srečo uspel pobegniti. Bik je nato odšel do bližnje kmetije na območju Založ, kjer je v hlevu napadel lastnika, ki se je uspel ubraniti. Iz hleva je pobegnil na dvorišče bližnje stanovanjske hiše. Policisti so na kraju stanovalce takoj napotili v stanovanjsko hišo, agresivnemu biku pa so poskušali omejiti gibanje in ga umiriti. Ker je postajal vedno bolj agresiven in nevaren so ga bili primorani ustreliti. V streljanju ni bil ogrožen nihče od občanov,« so sporočili s PU Kranj.

Bik po do sedaj zbranih podatkih ni poškodoval nikogar od občanov, do kakšne posamezne poškodbe je morebiti prišlo, ko so se mu občani, ki jih je napadal umikali in bežali. Bik je škodo povzročil na več ograjah in objektih. O celotni zadevi še zbirajo obvestila.

Ljubitelji živali pa v zrak!

Seveda so ljubitelji živali več kot prepričani, da se kaj takega ne bi smelo zgoditi. Morda pa bi moral bik komu odvzeti življenje, da bi bilo streljanje upravičeno?


Mogoče vas bo zanimalo

Ne boste verjeli, kaj je pijan počel na parkirišču
Črno
34 Ogledov
Črno
34 Ogledov

Ne boste verjeli, kaj je pijan počel na parkirišču

User One - 29. November, 2021 15:08

Voznik osebnega vozila je v petek v Gornji Radgoni s svojim avtomobilom poškodoval tri vozila. Ko ga je policija ustavila, se je izkazalo, da je vozil opit.…

To so s snežnimi kepami počeli najstniki, posredovati je morala policija
Črno
36 Ogledov
Črno
36 Ogledov

To so s snežnimi kepami počeli najstniki, posredovati je morala policija

User One - 29. November, 2021 14:50

Škofjeloški policisti so včeraj na podlagi prijave izsledili najstnike, ki so na cesto metali snežene kepe. Policisti so seznanili starše in izrekli opozorila, sporočajo s PU Kranj.

FOTO: V gozdičku najdeno moško truplo: ga prepoznate?
Črno
133 Ogledov
Črno
133 Ogledov

FOTO: V gozdičku najdeno moško truplo: ga prepoznate?

User One - 29. November, 2021 11:44

Policisti ugotavljajo identiteto trupla, ki je bilo 12. 10. 2021 najdeno na območju Dobrave nad Izolo, v gozdičku pod povezovalno cesto Belveder - Strunjan. Po mnenju Inštituta…

Več iz te kategorije