0 Deljenj 1177 Ogledov

“AKUTNO PIJAN” Voznik, ki se je zaletel v drevo, imel v organizmu kar 4,23 promila alkohola

19. December, 2017 10:15
1177 Ogledov
Slika je simbolična. Foto: iStock

Voznik je imel v organizmu kar 4,23 promila alkohola.

S PU Murska sobota so nam sporočili, da so bili 9.  decembra 2017 ob 13.07 pomurski policisti obveščeni o prometni nesreči v Gornji Radgoni, v kateri je bil udeležen 38-letni voznik osebnega avtomobila, ki je trčil v drevo.

Ob  prihodu  na  kraj  so  policisti  ugotovili, da se v zaklenjenem vozilu nahaja moški, ki je neodziven.  Na kraj je prišla tudi lastnica vozila, ki je  vozilo  z  rezervnim  ključem  odklenila  in  s  tem  omogočila  dostop zdravstvenemu  osebju  do  voznika.  Voznik  je  bil  z  reševalnim vozilom odpeljan v  Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer je bilo ugotovljeno, da se v nesreči ni telesno poškodoval, ampak je le »akutno pijan.«

V  skladu  z  določili Zakona o pravilih cestnega prometa je bil za voznika odrejen  strokovni  pregled z odvzemom krvi in urina. Na podlagi Poročila o toksikološki  preiskavi,  ki  ga  je  izdelal  Inštitut za sodno medicino v Ljubljani,  je bilo ugotovljeno, da je imel voznik v organizmu najmanj 4,23 grama  alkohola  na  kilogram  krvi  in v urinu najmanj 6,28 g/kg alkohola.

Zoper voznika bo na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

“Vozniki  bodite  odgovorni  in vozite le trezni. Če pa uživate alkohol, naj vozi kdo, ki alkohola ni užival ali uporabite javna prevozna sredstva,” še dodajajo z omenjene policijske uprave.

Več iz te kategorije