0 Deljenj 458 Ogledov

24-letni voznik ni zvozil, poletel je v zrak, pristal na strehi

26. November, 2021 17:17
458 Ogledov
Simbolična fotografija. Foto: Facebook

“Danes, 26. novembra ob 10.59 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Novi Gorici (Ulica Šantlovih) z udeležbo osebnega avtomobila,” sporoča Dean Božnik iz PU Nova Gorica.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so ugotovili, da je 24-letni voznik osebnega avtomobila vozil po Ulici Šantlovih, po lokalni cesti iz Erjavčeve ulice proti naselju Pristava (Mestna občina Nova Gorica). Med vožnjo po Ulici Šantlovih je pripeljal v blagi levi pregledni ovinek, vendar voznik hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, stanju vozišča, preglednosti, vidljivosti, prometnim in vremenskim razmeram ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da bi ves čas vožnje obvladoval vozilo (neprilagojena hitrost). Voznika je z avtomobilom na mokrem in spolzkem vozišču zaneslo v levo izven vozišča, kjer je s prednjim desnim kolesom vozila trčil v betonski robnik pločnika, ki poteka ob levem smernem vozišču. Od tam pa ga je z vozilom odbilo v levo in v zrak, tako se je avtomobil prevrnil na streho v obcestni jarek.

Božnik je zapisal: “V prometni nesreči voznik ni utrpel telesnih poškodb, na vozilu je nastala materialna škoda. Poleg prometnih policistov so na kraju posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) je bil 24-letnemu povzročitelju izdan plačilni nalog.”


Več iz te kategorije